Tømrer- og snedkervirksomhederne er bund solide

Branchen er godt rustet, hvis der skulle komme en periode med mindre aktivitet. Virksomhederne har både forbedret omsætning, fået opbygget en markant stærkere egenkapital og forbedret overskuddet.

Det viser en ny brancheanalyse for tømrer- og snedkervirksomheder, som rådgivnings- og revisionskoncernen PwC netop har lavet.

Mindre vækst men gode medarbejdere
Analysen viser dog også, at virksomhederne ikke forventer stor vækst det kommende år på grund af mindre aktivitet, manglende arbejdskraft og materialer samt stigende priser:

– Det bidrager alt sammen til usikkerhed og særligt de forsinkede materiale-leveringer kan føre til færre eller endda aflyste opgaver, og selvom virksomhederne har konsolideret sig med en stærkere solidaritet, kan de gå en usikker og udfordrende fremtid i møde, lyder det i kommentaren fra PwC.

Til gengæld viser undersøgelsen, at fastholdelse af medarbejdere bliver prioriteret højt af ledelsen i virksomhederne, sådan som vi i Dansk Håndværk også har opfordret til med en række gode råd, som du kan læse mere om i denne artikel.

Du kan læse mere og hente hele analysen (under selve artikel) på PwC’s netside her

pba