Kurser

Her finder du listen over kurser, webinarer o.l. der udbydes af Dansk Håndværk og vores samarbejdspartnere, samt enkelte relevante tilbud fra enkelte andre arrangører.
Har du overset en tilmeldingsfrist, så skynd dig at ringe til sekretariatet – måske kan vi nå at skaffe en ekstra plads på kurset.

Aktuelle kurser og webinarer

Medlemmer af Dansk Håndværk får op til 30% rabat på en lang række kurser, som udbydes i regi af SMVdanmark. Du kan se omtale af alle kurser på SMVdanmarks hjemmeside.

Gå-hjem-møde hos Dansk Håndværk: Få styr på sikkerheden når I arbejder på tage

Når I arbejder på tage, er det forbundet med fare, hvor du eller din medarbejder kan komme til skade ved at falde, glide eller styrte ned. Ny branchevejledning fra Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg beskriver, hvordan I sikrer jer bedst muligt. Bliv klædt godt på til at tage vejledningen i brug til Gå-hjem-møde den 28. september hos Dansk Håndværk.

SMV Ejerlederuddannelsen

SMVdanmark har hele tiden fokus på at udvikle tilbud, der gør det lettere for dig at drive din virksomhed. Derfor tilbyder vi en praktisk orienteret lederuddannelse, hvor både du som leder og driften af din virksomhed er i centrum.

Ejerlederuddannelsen er et samarbejde mellem en række af SMVdanmarks medlemsorganisationer – og over 150 virksomheder på forløb siden 2016 har givet uddannelsen utroligt gode anmeldelser.

AB 18 – spilleregler for byggearbejde

Få en grundig gennemgang af de vigtigste dele af byggeriets standardvilkår AB 18, fortalt og forklaret på en måde, så man sikrer sig at bruge reglerne på den forretningsmæssigt bedste måde. Kurset afholdes i Middelfart den 8. november.


Udvikling af medlemsvirksomheder

Dansk Håndværk tilbyder i samarbejde med LivingLean sparring på og udvikling af medlemmernes forretning. Mange medlemsvirksomheder er ejerledet og har dermed en ledelse, der indeholder mange forskellige funktioner i en og samme person. Det stiller store krav til den enkelte. LivingLean har erfaringer med store som små udviklingsforløb hos SMV, med det formål at udvikle den enkelte virksomhed. LivingLean tager afsæt i virksomhedens individuelle ønsker til udvikling af forretningen, som kan være inden for øget effektivitet, øget lønsomhed, bedre samarbejde, højere kvalitet – eller hvad virksomheden ønsker at forbedre.

Der lægges op til en individuel udviklingsforløb, da virksomhederne er forskellige og er på forskellige udviklingstrin.


Lederuddannelsen

Det kræver effektiv ledelse at lave godt godt håndværk og have en god forretning. Lederuddannelsen er for alle med et ledelsesmæssigt ansvar i virksomheden, og handler om generel ledelsesforståelse og dit personlige lederskab.

Der fokuseres med denne uddannelse på to emner: resultater og relationer. Resultater betyder bedre indtjening og målrettet udvikling. Det drejer sig om flere ordrer, effektive arbejdsgange og sikker kundehåndtering hos alle medarbejdere. Relationer er det, der sker mellem medarbejderne og mellem medarbejderne og ledesen. Ved hjælp af de gode relationer har vi mulighed for at motivere vores medarbejdere og sikre deres trivsel – samtidig undgår vi dyre kontlfikter.

Uddannelsen er opdelt i tre moduler af hver to dages varighed:
Modul 1: Ledelse
Modul 2: Kommunikation og konflikthåndtering
Modul 3: Situationsbestemt ledelse – ledelse og motivation

Uddannelsen foregår både i Jylland og på Sjælland. Læs mere om tid og sted: Lederuddannelsen


Udvidet lederuddannelse

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk. Gør som dine kollegaer i Dansk Håndværk & Danske Anlægsgartnere: Tag en udvidet branchetilpasset uddannelse, som sætter fokus på forøgelse af din virksomheds resultat igennem ledelse.

Hvorfor en Udvidet lederuddannelse?
Når der skal skabes udvikling i en virksomhed, er der ét element, der altid skal være på plads. En ambitiøs og vedholdende ledelse!

Uddannelsen gennemføres med en praktisk tilgang, hvor korte oplæg henføres til konkrete situationer og hverdagsoplevelser. Vi går nu endnu mere i dybden med dine egne holdninger og viden, og derfor forventer vi også, at du er klar til at byde ind med dine erfaringer. Vi lærer forskelligt – mange af os lærer ved at være aktive, løse praktiske opgaver. Derfor gennemføres kurset med afveksling og brug af mange forskellige metoder. Den kendte aktive tilgang vil blive prioriteret frem for stillesiddende arbejde. Så vi skal op af stolen og i sving.

Uddannelsen er opdelt i 3 moduler af hver 2 dages varighed: Læs mere om tid og sted: Udvidet Lederuddannelse


Teamkursus

Her er kurset, som er målrettet mindre virksomheder, der ikke er ansatte nok til at afholde deres eget teambuilding-kursus. Her får I, sammen med andre mindre firmaer, muligheden for et par spændende, sjove og meget lærerige dage, hvor målet er, at I kommer hjem til hverdagen med masser af energi og inspiration til at blive et endnu bedre team sammen.

På dette kursus sætter vi fokus på “Det kompetente og ansvarsbevidste team” som:

  • Tager ansvar for opgavernes løsning og samtidig virksomhedens bundlinje,
  • Tager ansvar for at fællesskabet fungerer, og at alle trives med hinanden,
  • Løser eventuelle konflikter inden de udvikler sig
  • Hjælper hinanden, så I bliver færdige til tiden
  • Passer på firmaets ry og rygte, hinanden og chefen

Kurset er et internatkursus, der afholdes over to dage, og der er to forløb i henholdsvis efteråret 2023 og foråret 2024. Læs mere om hvor og hvornår: Teamkursus


Webinarer og netværksmøder om de nye klimakrav og LCA-beregninger

Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger (VCBK) afholder løbende netværksmøder og webinarer om de kommende klimakrav.


TIDLIGERE KURSER, WEBINARER OG GÅ-HJEM-MØDER:

Tidligere webinarer – tilgængelige for afspilning:

Tidligere kurser m.v – Dansk Håndværk.


Specialiseret entrepriseret – udvidet AB 18 for praktikere

Har du styr på det grundlæggende AB 18 men ønsker at bygge ovenpå med mere specialiseret viden? Så har vi det helt rigtige kursus til dig her. Kurset udbydes af Dansk Håndværk i samarbejde med Nexus Advokater

5 webinarer: Styrk effektiviteten i hverdagen – få tips, ideer og værktøjer til en mere produktiv hverdag

Bliv klogere på, hvordan I gør fejl til læring, bruger lean i hverdagen, styrker samarbejdet og forretningsprocesser med simple metoder. Og det endda helt gratis via et eller flere af de kommende webinarer du som medlem af Dansk Håndværk kan tilmelde dig hen over det næste halve år. Kurserne afholdes af LivingLean, og det første kursus foregår den 27. oktober.

Styrk virksomhedens indtjening med stærke arbejdsgange 

– online kursus på 3 moduler med opstart i januar 2023

Det handler om at skabe mere værdi for de samme ressourcer, det handler om at reducere spild af tid og materialer, og det handler om grundig forberedelse. Ofte er det små ændringer i hverdagen, der giver en stor effekt på indtjeningen. Dansk Håndværk byder nu på dette online kursus, der henover tre moduler klæder dig på til at udvikle og styrke din virksomhed.

LivingLean, der gennemfører kurset, har en bred erfaring med effektivisering og virksomhedsudvikling inden for byggebranchen

27. oktober 2022: AB18 dagskursus

Må en bygherre frit ændre i en opgaves omfang? Hvornår kan du ifalde dagbod? Hvornår må du standse arbejdet? Få en grundig gennemgang af de vigtigste dele af byggeriets standardvilkår AB 18, fortalt og forklaret på en måde, så man sikrer sig at bruge reglerne på den forretningsmæssigt bedste måde. Kurset afholdes i Middelfart.

16. maj 2022 Gratis webinar: Tag med til onlinemøde om sagsbehandlingstider i Københavns Kommune

Ansøger du om byggetilladelse i Københavns Kommune?

På mødet vil Københavns Kommune fortælle om, hvordan de arbejder med at komme gennem sagsbunkerne. Du kan høre om, hvad der sker i maskinrummet når ansøgningen behandles, og hvordan ’den gode ansøgning’ ser ud. Du får også indblik i hvilke typiske fejl og mangler i enkelte ansøgninger, der forsinker alle de andre. På mødet er der også sat tid af til, at Københavns Kommune kan lære noget af dig.

Hvis du er ansøger eller potentiel ansøger kan du på mødet blive klædt bedre på til at lave gode ansøgninger, der bliver behandlet hurtigere. Men alle interesserede er velkomne til at deltage.

7. april eller 26. 2022: Bygger du for privatkunder
Tilmelding senest hhv. den 1.  eller den 20. april

Endagskursus som sætter fokus på aftalereglerne, når du bygger for privatkunder/forbrugere, herunder særligt AB Forbruger (Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugerkunder).Kend aftalereglerne – få styr på dine kontrakter – undgå konflikter, Kursus fra SMVdanmark.

29. marts 2022 Gratis webinar: Sandsten – nedbrydning, istandsættelse og vedligehold

Vil du vide mere om, hvordan sandsten skal vedligeholdes og istandsættes, så kan du deltage på et gratis webinar den 29. marts klokken 17.00 til 18.00. På webinaret – der arrangeres af BYG-ERFA – kan møde konservator Julie Bartholdy, der har skrevet erfaringsbladet ’Sandsten – nedbrydning, istandsættelse og vedligehold’. Hun fortæller om de skader, der opstår, og hvordan de udbedres.

29. marts 2022 Gratis webinar: Hvordan sikrer du dig selv og dine nærmeste bedst muligt ved alderdom, sygdom og dødsfald?

Har du overvejet, hvem der skal arve eller træffe beslutninger for dig, hvis du en dag ikke selv er i stand til det – fx på grund af alvorlig sygdom, stress og demens? Det er måske ikke de sjoveste overvejelser, men nødvendige og ikke mindst vigtige for dig selv og din familie. På webinaret har du mulighed for at få svar på spørgsmål omkring arv, testamente og fremtidsfuldmagter, og vi gør dig klogere på, hvordan du sikrer dig selv og din familie bedst muligt. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål. Webinaret afholdes tirsdag d. 29. marts kl. 17.00 – 18.00.

28. februar 2022 – Hør hvordan hackeren arbejder – og kom på forkant med din cybersikkerhed

SMVdanmark og Tryg inviterer til seminar om cybersikkerhed, hvor du får indblik i, hvordan hackerne arbejder, og hører om, hvordan vi kan løse problemet politisk og i praksis.

Arrangementet finder sted kl. 15.00-18.30 på Hotel Crowne Plaza i København.

24. – 25. februar 2022 (Nyt hold): Lederuddannelsen – Jylland
Tilmeldingsfrist den 20. januar 2022 – OBS! Mulighed for sen tilmelding, da er stadig er ledige pladser

Her er muligheden for at sende dine gode folk på sjakbajs/formandsuddannelse, som er tilpasset branchen og din virksomhed, og som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i din virksomhed. Uddannelsen er opdelt i 3 moduler af hver 2 dages varighed.

22. – 23. februar 2022 (Nyt hold): Udvidet Lederuddannelse
Tilmeldingsfrist den 15. januar 2022 – OBS! Mulighed for sen tilmelding, da der stadig er ledige pladser

Den “Udvidede Lederuddannelse” er et nyt tiltag der går i dybden, som overbygning på den eksisterende Lederuddannelse. Her bygger vi videre på Lederuddannelsen, med mulighed for at dygtiggøre sig yderligere i faget ledelse og personlig udvikling. Deltagelse forudsætter at man har deltaget i Lederuddannelsen eller har en anden lederuddannelse. Uddannelsen vil fortsat være praktisk anlagt samt foregå via 3 moduler á 2 dage, og starter i februar 2022.

16. – 17. marts 2022: Den kompetente og ansvarsbevidste medarbejder – Jylland – Aflyst
Tilmeldingsfrist den 15. februar 2022

Den kompetente og ansvarsbevidste medarbejder – som gør en markant forskel i dagligdagen. Her er kurset, hvor du har mulighed for at sende dygtige medarbejdere på – eller medarbejdere, som du gerne ser udvikle sig både personligt og som medarbejder ved at tage ansvar og gå forrest i det daglige arbejde. Målet er at give den udvalgte medarbejder en god, udfordrende og lærerig oplevelse, som får ham/hende til at vokse som menneske og medarbejder.
Kurset finder sted i Kolding, og er med overnatning.

4. – 5. april 2022: Den kompetente og ansvarsbevidste medarbejder – Sjælland – Aflyst
Tilmeldingsfrist den 1. marts 2022

Den kompetente og ansvarsbevidste medarbejder – som gør en markant forskel i dagligdagen. Her er kurset, hvor du har mulighed for at sende dygtige medarbejdere på – eller medarbejdere, som du gerne ser udvikle sig både personligt og som medarbejder ved at tage ansvar og gå forrest i det daglige arbejde. Målet er at give den udvalgte medarbejder en god, udfordrende og lærerig oplevelse, som får ham/hende til at vokse som menneske og medarbejder.
Kurset finder sted i Kalundborg, og er med overnatning.

Workshop om digital kommunikation – Røst kommunikation
Tilmeldingen lukker 1/2 2022 eller når der er 10 tilmeldte virksomheder (først til mølle).

En stor andel af danske SMV’er udnytter ikke deres digitale kanaler effektivt. Hvis din virksomhed er en af dem, så benyt chancen for at lave om på det.

Book en gratis workshop med RØST Kommunikation og få gode råd.

Spørg Erhvervsstyrelsen – et webinar om Covid-19-støtteordninger

Webinaret afholdes onsdag d. 26 januar kl. 9.00 – 10.00

Coronapandemien har givet os mange bekymringer, men heldigvis har der været hjælp at hente i de mange støtteordninger, der er kommet hen ad vejen og som SMVdanmark ind i mellem har skullet kæmpe hårdt for. Men de mange forskellige ordninger kan være ret svære at finde rundt i og derfor inviterer vi nu til et webinar, hvor du kan få svar.

Webinar 18. januar 2022: Finansiering af dine grønne visioner
Tilmeldingsfrist den 18. januar 2022 kl. 8.00

SMV:Grøn er en pulje, du kan søge, når du vil skærpe din virksomheds grønne profil. Der åbnes for næste  ansøgningsrunde den 24. januar 2022. Der kan gives enten op til 50.000 eller op til 150.000 kr. i tilskud. På dette gratis webinar får du et udførligt indblik i, hvad du og din virksomhed får ud af at deltage i SMV:Grøn – både indholdsmæssigt og økonomisk. Arrangør: Erhvervshusene.

17. – 18. januar 2022 (Nyt hold): Lederuddannelsen – Sjælland
Tilmeldingsfrist den 10. december

NYT – Som noget nyt tilbydes lederuddannelsen også på Sjælland.

Her er muligheden for at sende dine gode folk på sjakbajs/formandsuddannelse, som er tilpasset branchen og din virksomhed, og som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i din virksomhed. Uddannelsen er opdelt i 3 moduler af hver 2 dages varighed.

Webinar 6. januar 2022: Finansiering af dine grønne visioner
Tilmeldingsfrist den 6. januar 2022 kl. 14:45

SMV:Grøn er en pulje, du kan søge, når du vil skærpe din virksomheds grønne profil. Der åbnes for næste  ansøgningsrunde den 24. januar 2022. Der kan gives enten op til 50.000 eller op til 150.000 kr. i tilskud. På dette gratis webinar får du et udførligt indblik i, hvad du og din virksomhed får ud af at deltage i SMV:Grøn – både indholdsmæssigt og økonomisk. Arrangør: Erhvervshusene.