Pressemeddelelser

Hvis du har spørgsmål, eller ønsker en udtalelse, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 32 63 04 70 eller kommunikationschef Poul Bavngaard på tlf. 22 62 09 58. Vi svarer hurtigt og effektivt på dit ønske om en udtalelse, vurdering eller kommentar.


 

Små håndværksfirmaer glemmer et af deres stærkeste kort

Selv om det går godt, vil langt de fleste virksomheder gerne have mere at lave. Ikke midst de mindre virksomheder, der lever af at udfører arbejde for private. 

Derfor gør de et stort arbejde for at vise deres kunder, at de sætter kvaliteten i top. 

Men firmaer, der hovedsageligt arbejder i et...Læs mere


Ny overenskomstaftale for landets håndværksvirksomheder

Dansk Håndværk og 3Fs byggegruppe har indgået overenskomstaftale
 
Efter ugers forhandlinger har Dansk Håndværk og 3Fs byggegruppe i dag indgået aftale om en fornyet treårig overenskomst gældende for perioden 2018 til 2021.
 
Aftalen sikrer en god lønudvikling og stabile forhold for de virksomheder og medarbejdere, der er omfattet.
 
Med særlig fokus på kompetenceudvikling...Læs mere

Håndværkere får hjælp til jobbene

Dansk Håndværk og 3F vil nu sammen gøre det lettere for håndværksvirksomhederne, at finde de medarbejdere, de har brug for.

De to organisationer er på trapperne med et pilotprojekt, der skal matche arbejdskraft med jobbene i branchen.

Det skal ske med boostede opslag fra 3F Frederiksborgs Facebook-side, som sætter dem, der søger...Læs mere


Håndværkere betaler til millionfond, der aldrig bruges

Siden sommer 2016 har lovlydige virksomheder været tvunget til at indbetale millioner til en fond, der skal dække lønkrav i udenlandske firmaer, som løber fra betalingen af deres ansatte.

Allerede da ordningen blev indført rejste det et ramaskrig hos lovlydige håndværksmestre, som dermed kom til at garantere for konkurrenter, som i...Læs mere


Virksomheder ved ikke, hvor mange lærlinge de skal have for at undgå straf

Nye regler fra årsskiftet pålægger blandt andre håndværksmestre at uddanne et vis antal lærlinge for at undgå en ny afgift.

Som et led i trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter fra august 2016 er en ny afgift trådt i kraft ved årsskiftet – det såkaldte praktikafhængigt AUB-bidrag.

Aftalen gælder for alle...Læs mere


Et år med rygvind og mere blæsevejr på vej

Debatindlæg / kronik af Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk

Da håndværksmestrene åbnede nytårschampagnen for godt et år siden, kunne de se frem til et år i medvind. Ikke dermed sagt, at alt ville være problemfrit. For medvind kan også give udfordringer, når der kommer for meget fart på.

Det er kapløbet...Læs mere


Nytårschampagnen bliver signal om en bølge af generationsskifter

Fra første januar nedsættes afgiften ved generationsskifte i familieejede virksomheder med hele 6 procent.

Efter en lovændring i juni i år, falder afgiften nemlig fra 13 til blot 7 procent. Og selv om den sænkes yderligere en enkelt procent i både 2019 og 2020, får politisk usikkerhed håndværksmestre,...Læs mere


Håndværkere jubler over finanslovsaftale med boligjob-ordning

Finanslovsaftalen fredag aften hilses med stor tilfredshed hos håndværksvirksomhedernes arbejdsgiverforening:

– En permanet boligjob-ordning er lige det de tusindvis af håndværksvirksomheder har sukket efter. Nu ved de at ordningen bliver stabil og ikke hvert år skal tages op til revision. Det giver ro og en god mulighed for at danskerne kan...Læs mere


Usikkerhed om nye regler giver fyldte mødelokaler

Om et halvt år indføres de meget omtalte, nye regler for, hvilke personlige data en virksomhed må gemme. Men specielt mindre virksomheder har svært ved at gennemskue de kommende krav. 

Og det har allerede nu fyldt mødelokalerne ved en række kurser for lokale håndværksvirksomheder til bristepunktet. De får nemlig efter nytår...Læs mere


Straffes social dumping på villavejene

Arbejdstilsynet tager adskillige gange om året på kontrol på landets byggepladser, hvor de sammen med politi og Skat ser på arbejds- og opholdstilladelse og tjekker for skatte- og momssnyd.

– Det er rimeligt nok, for lovlydige håndværkere vil ikke udsættes for unfair konkurrence fra virksomheder, der ser stort på arbejdsregler eller...Læs mere


Lærlingenes hus: Lærlinge skal vise det bedste de kan

Bornholm får snart en ny, lille seværdighed. Og det er udelukkende håndværkere under uddannelse, der står bag den.

Lærlingenes hus er et byggeprojekt, der skal engagere og inspirere lærlinge fra hele landet til at kombinere de fineste, danske håndværkstraditioner med de nyeste byggeformer og den mest moderne viden om bæredygtighed og...Læs mere


Ros til Skat: Fin service til arbejdsgivere

Små virksomheder roser for en gangs skyld Skat. De hjælper nemlig arbejdsgiverne med at få orden på deres udenlandske ansattes skat.

Firmaer, der har udenlandske medarbejdere, har ofte svært ved at forstå de regler, der skal overholdes. Men nu kommer Skat dem til udsætning med oplysninger til både...Læs mere


Dagbogen alle håndværksmestre bør læse

En tømrers dagbog er en levende beskrivelse af en håndværksmesters daglige udfordringer. Rammen er den konkrete opgave, fra den dag kunden ringer indtil tømrermester Ole Thorstensen stolt kan aflevere det færdige resultat.

Men undervejs kommer vi rundt om både de indledende forhandlinger, arbejdet med tegningerne og samarbejdet med både malere, murere,...Læs mere


Giv de unge en god uddannelse - ring til den lokale håndværker

Debatindlæg af:
Morten Frihagen
Direktør i arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

Virksomheder har brug for medarbejdere med en solid faglig uddannelse – og behovet stiger.

Derfor er det skuffende, at hver femte ung, der var tilmeldt en erhvervsuddannelse de senere år, ifølge Danmarks Statistik ikke mødte op, da uddannelsen startede.

Her må først og fremmest...Læs mere


Mester digitaliserer kunden fra start til slut

Fra den første kontakt til det sidste punktum i fakturaen er sat. Det er den ultrakorte version, når en række håndværksmestre i starten af oktober sætter sig til rette for at høre, hvad digitalisering af arbejdsgange kan gøre i deres virksomhed.

– Det er ikke alle steder det kniber med at...Læs mere


Styrelse tager arbejde for en milliard fra SMV'ere

Mens politikerne i de seneste år har arbejdet for, at netop de små virksomheder får lettere ved at få nogle af de opgaver, som kommuner, regioner og staten sender i udbud, slår regeringen nu bak, og trækker via Bygningsstyrelsen arbejde for en milliard kroner tilbage til de største virksomheder.

Læs mere


Nålestiksoperationer løser ikke de basale problemer

Hvis regeringen virkelig vil hjælpe de mindre virksomheder, er det ikke nok kun at sikre nogle få af de mange tusinde SMV’ere muligheden for at blive aktieselskab på favorable vilkår, lyder det fra håndværkernes arbejdsgiverforening, Dansk Håndværk.

– Midt i jublen over at enkelte iværksættere, der er så langt i deres vækstforløb...Læs mere


SMV’ere glade for skatteændring

De tusindvis af mindre virksomheder, hvor ejeren i øjeblikket forgæves leder efter medarbejdere, får det lidt lettere, hvis regeringens skatteudspil gennemføres.
 
Sådan lyder det fra håndværkernes arbejdsgiverorganisation, Dansk Håndværk, om det skatteudspil, regeringen lancerer i dag.
 
– Højere jobfradrag og lempelser i skatten kan være med til at der bliver lidt flere...Læs mere

Tilfreds med flertal for håndværkerfradraget

Et flertal i Folketinget går ind for en forlængelse af håndværkerfradraget.

– Det er godt, at ordningen nu fortsætter, siger direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen, som på linje med Håndværksrådet, glæder sig over at politikerne har skiftet mening.

Håndværksrådet, som Dansk Håndværk og medlemmerne af Dansk Håndværk  er en del af,...Læs mere


Håndværkere vil give kunderne en bedre oplevelse

Omhu og faglig dygtighed er ikke altid nok, hvis kunderne skal være tilfredse når de har haft en håndværker på besøg.

Men der er god forretning i at sørge for, at kunden oplever at virksomheden lytter og tager hånd om deres ønsker – også når det ikke drejer sig om det faglige.

Læs mere

Små virksomheder kan blive bedre til at tackle sygefravær

Sygefravær kan være et alvorligt problem for mindre virksomheder. Som ejer eller leder mærker mester på mange måde følgerne, når en medarbejder er sygemeldt.

Det kan være opgaver, der ikke udføres til tiden, kunder der føler sig overset eller udgifter til en afløser eller vikar.

Og på længere sigt kan en sygemelding...Læs mere


Myndigheder springer i stor stil lovkrav ved udbud over

Pressemeddelelse: Flere udbud opdeles til gavn for små og mellemstore virksomheder, men i næsten halvdelen af tilfældene glemmer myndighederne at forklare, hvorfor de ikke at bryde kontrakten op.

I 44 procent af de udbud, som kommuner og andre offentlige myndigheder udbyder og hvor de ikke har delt udbuddet op i mindre...Læs mere


Uberettiget bortvisning for alkohol på byggepladsen

Bortvisning var uberettiget selvom formand drak alkohol imod virksomhedens uskrevne regler. Nu skal de skrives ned.

Har en virksomhed ikke en nedskrevet alkoholpolitik enten i en ansættelseskontrakt eller som sin generelle personalepolitik, bør den give en skriftlig advarsel, hvis en medarbejder overtræder de uskrevne regler i virksomheden.

Det viser en afgørelse i...Læs mere


Sådan ser den gode håndværkeroplevelse ud

Dansk Håndværk er traditionen tro med når Folkemødet på Bornholm åbner torsdag.
Her sætter organisationen blandt andet ord på, hvad forbrugerne forstår ved den gode håndværkeroplevelse.
 
Arrangementer foregår fredag den 16. juni kl. 9.00, hvor Dansk Håndværk holder en forbrugerworkshop, hvor alle der kommer forbi bliver bedt om at fortælle, hvad de...Læs mere

Nyt lærlingenetværk kan blive landsdækkende

En lokal ide fra en initiativrig håndværksmester kan blive til et landdækkende netværk, som giver de kommende håndværkere forståelse for andre fag og samarbejdet med dem.
 
I april fik en snedkermester i Sorø ideen om, at hans lærlinge skulle vide mere om, hvad unge med en anden håndværksmæssig uddannelse...Læs mere


Arbejdsgivere vil finde nye veje i kampen om medarbejderne

Hver femte virksomhed indenfor byggeriet mangler nu arbejdskraft. Det betyder, at der i stigende omfang bliver hentet arbejdskraft fra andre. Og det kan gøre ondt på især de små virksomheder, forklarer deres arbejdsgiverforening, der nu vil hjælpe virksomhederne med at finde ekstra arbejdskraft.

– Har virksomheden 200 ansatte, er der naturligvis...Læs mere


Pas på, når du er flink med et sommerferiejob

Mange håndværksmestre er flinke, når naboens søn eller datter er på udkig efter et sommerferiejob. Men som arbejdsgiver skal man huske, at der gælder særlige regler for, hvad de unge må lave.

– Det er fint, at give de unge en chance for at opleve virkeligheden på en arbejdsplads og samtidig...Læs mere


Ferievikarer kan give konflikter og skatteproblemer

En del virksomheder bruger vikarer, og i sommerperioden, hvor de almindelige medarbejdere holder ferie, er antallet af vikarer naturligvis større end ellers. Men den nemme løsning kan havne i både konflikter og skattegæld, hvis lederne ikke passer på.

Sådan lyder advarslen fra arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

– Hvis virksomheden...Læs mere


5 gode råd: Få styr på aftalerne om ferie

Sommerferien nærmer sig, men det er ikke alle virksomheder, der har lige godt styr på aftalerne om, hvem der holder ferie, hvornår og hvor længe.

Men det betaler sig – både for ledelsen af virksomheden, men også af hensyn til de medarbejdere, der har fri og dem, der er tilbage på arbejde, forklarer arbejdsgiverforeningen...Læs mere


Sværere at blive medlem af arbejdsgiverforening

Strammere krav til ordentlighed og omdømme har gjort det sværere for håndværkere at blive medlem af en arbejdsgiverforening.
 
På et år er næsten en tredjedel af ansøgerne blevet sorteret fra, efter at arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk har sat nye mål for, hvad nye medlemsvirksomheder skal leve op til, før de kan optages...Læs mere

Kommuner dropper unødvendige garantier

Kommuner dropper at kræve garanti, når håndværksvirksomheder udfører mindre opgaver for dem. En stor lettelse, men flere skal med, lyder det fra virksomhedernes arbejdsgiverforening.

– Langt om længe ser vi en bevægelse mod at kommuner hæver grænsen for hvornår de kræver garantistillelser, når en lille virksomhed skal arbejde for...Læs mere


Håndværksmestre får hjælp til lønforhandling

Mens det bugner med råd til ansatte om, hvordan de skal sikre sig mere i løn ved den årlige lønsamtale, kniber det mere med hjælp til arbejdsgiverne i de helt små virksomheder.

Men det råder Dansk Håndværk nu bod på.
 

– De fleste ledere af mindre virksomheder er jo selv håndværkere...Læs mere


Et skulderklap til familieejede virksomheder

Tirsdag behandler Folketinget et nyt lovforslag, der skal gøre det billigere at generationsskifte i familieejede virksomheder. Et kæmpe skulderklap til de hårdtarbejdende ejerledere, der dagligt er med til at skabe fremdriften i dansk erhvervsliv, lyder det fra Dansk Håndværk.

 – Vi er klar over, at forslaget i kroner og øre vil...Læs mere


Vækstudspil: Lov os at bruge resten på de små virksomheders behov

Hvis ordningen ikke virker, så lov i stedet at bruge pengene, der hvor de små virksomheder selv ønsker det: G-dage, vækstpiloter og skatteregler.

Sådan lyder opfordringen fra Dansk Håndværk efter weekendens socialdemokratiske vækstudspil, der med 3 milliarder skal booste fremdriften i erhvervslivet.

Forslaget indeholder ifølge håndværkernes arbejdsgivere gode...Læs mere


Håndværkere fik succes ved selv at hente akademikere til praktik

Mens tilskudsordningen for vækstpiloter i landdistrikterne er løbet tør for penge, er håndværkerne måske selv på vej til at løse problemet. Men det kræver politisk opbakning.

Et samarbejde mellem Roskilde Universitet og arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk har givet universitetsstuderende mulighed for at prøve kræfter med en praktikperiode i håndværksvirksomheder, hvor akademikere sjældent...Læs mere


G-dage sender millionregning til små håndværksmestre

Skadeligt og dyrt hvis politikerne vil genindføre betaling af G-dage fra 1. juli, lyder det fra håndværkernes arbejdsgiverforening, Dansk Håndværk.

– Vi har de seneste år ført en hård kamp mod netop den afgift på vækst i mindre virksomheder. Betalingen forhindrer, at små virksomheder skaber nye job, innoverer og prøver nye markedsmuligheder...Læs mere


Håndværkere skal lære at smile til kunden

Salg kræver meget mere end reklamer og flotte fotos. Først når kunden henvender sig for at få tilbud eller spørger ind til yderligere arbejde, begynder det egentlige salgsarbejde.
 
Og det kan de fleste virksomheder blive langt bedre til at håndtere.
 
Derfor tilbyder Dansk Håndværk i starten af april et kursus i det...Læs mere

Dansk Håndværk optrapper juridisk rådgivning

Flere tilbud og bredere vidensdækning er nøgleordene, når Dansk Håndværk over de kommende to måneder udvider rådgivningstilbuddene til deres medlemmer.

– I forbindelse med medarbejderskift, har vi valgt at sætte ekstra fokus på byggerådgivning, så medlemmerne får mulighed for at vælge imellem flere rådgivere med hver deres speciale, fortæller direktør i...Læs mere


Nu bliver mester til elitehåndværker

Ejere og ledere af landets håndværksvirksomheder skal op i eliten, og nu får de et nyt fagligt netværk, der går i dybden med nicheviden, der gør lederne til eksperter på deres fagområder.
 
Det er arbejdsgiverorganisation Dansk Håndværk, der med et nyt, stort projekt tilbyder ejere og ledere af omkring 1000 håndværksvirksomheder...Læs mere

Ildsjæl skal hjælpe 1000 håndværksvirksomheder

Han er stolt af at være håndværker og stolt af at føre sit fags traditioner videre. Og fra nytår har Mads Okking fået alle muligheder for at sætte sit præg på den faglige stolthed hos omkring 1000 håndværksvirksomheder.

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk har nemlig ansat Mads Okking som ny faglig konsulent.

– Mads...Læs mere


Nu skal de lovlydige betale svindlernes regning

“Først tager de vores arbejde ved at underbyde os – og nu skal vi tilmed betale deres medarbejderes løn”.

Sådan lyder det fra en af de håndværksmestre, som i disse dage modtager den første af de regninger, som tvinger dem til at betale den løn, som udenlandske selskaber har snydt deres...Læs mere


Hård kritik af IGU Integrationsgrunduddannelsen

Små virksomheder er helt uden mulighed for at ansætte flygtninge under det nye IGU tilbud, som er helt ugennemskueligt og urimeligt besværligt for mindre virksomheder. Og hjælp er der forsvindende lidt af, lyder kritikken fra arbejdsgivere, som har forsøgt, men har måtte opgive.

Dansk Håndværk, der er arbejdsgiverforening for små og...Læs mere


Besparelser vil give frit spil for social dumping

Forhandlingerne om finansloven er lige op over. Men regeringens forslag indeholder ikke et eneste ord om social dumping. Og det bekymrer både lønmodtagerorganisationen 3F og arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

– Hvis ikke bekæmpelse af social dumping bliver prioriteret i forhandlingerne bliver konsekvensen, at ordentlige virksomheder vil tabe kampen om opgaverne til udenlandske,...Læs mere


Kronik / debat: Ordentlige virksomheder kan tabe kampen om opgaverne

Kronik af: Morten Frihagen, Direktør i Dansk Håndværk og Henning Overgaard, Forbundssekretær i 3F.

Forhandlingerne om finansloven er lige op over. Men regeringens forslag indeholder ikke et eneste ord om social dumping. Og det bekymrer både lønmodtagerorganisationen 3F og arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

– Hvis ikke bekæmpelse af social dumping bliver prioriteret i...Læs mere


 

Nulstille kodeord
Venligst indtast din e-mail-adresse. Du får et nyt kodeord via e-mail.