Landets håndværksmestre fortjener en fest – den får de nu

Til efteråret er landets håndværksmestre inviteret til fest, så de sammen kan fejrer sig selv som eksponenter for det gode håndværk. En aften på tværs af fag, geografi og organisatorisk tilhørsforhold, hvor formålet udelukkende er at møde kolleger, hygge sig i festlige rammer og opleve, at Danmark er fuld af ligesindede, der har de samme udfordringer og brænder for de samme mål.

Det er formålet med at murere, snedkere, tømrere, vvs, møbelpolstrere, træforarbejdning, tagdækkere og alle de andre fag, der ligger op ad dem nu inviteres til Mester Fester:

– Det startede med en aktivitetsdag i forbindelse med vores generalforsamling, hvor der skulle være et par faglige oplæg, tid til en snak med kolleger, netværke og slutte med middag og fest i selskab med kolleger. Vi kaldte det Håndværkets Dag. Det fungerede faktisk ganske udmærket, men vi ville gerne nå bredere ud, fortæller Morten Frihagen, der er direktør i Dansk Håndværk, som står bag invitationen.

Godt håndværk skal værdsættes
Problemet var, at Håndværkets Dag var en del af arbejdsgiverforeningens generalforsamling. Det pakkede festen ind i nogle ramme, som dels signalerede, at det kun var for medlemmer af Dansk Håndværk og dels satte nogle formelle krav, som ikke interesserede alle.

– Men vi syntes oprigtigt, at der manglede en dag, hvor alle landets håndværksmestre kunne mødes og fejre sig selv. De gør et stort arbejde for at skabe virksomheder og arbejdspladser. De skaber liv og jobs i lokalområder og uddanner vores unge til dygtige håndværkere. Og så gør de sig umage for at lave godt, solidt håndværk, når fru Jensen har brug for det, eller når en bygherre skal finde underleverandører, som kan løse alle de specialopgaver, der kræves, på et stort byggeri. Men jeg tror ikke, at ret mange føler, at det arbejde bliver værdsat nok, mener Morten Frihagen.

Kontakt med kolleger svinder ind
I nogle år har der været fokus på, at de unge på erhvervsskolerne manglede sociale fællesskaber. Deres uddannelse er – i modsætning til gymnasierne – delt mellem skolen ét sted og arbejdspladsen et helt andet sted. Derfor prøver man nu at skabe rammer for mere fællesskab, så de unge på de forskellige håndværksfag kan mødes.

– Det fik os til at tænke, at det sådan set også gælder for selvstændige håndværkere. Det bliver nemt en lidt lukket dagligdag med nogle medarbejdere og kontakten til kunder. Mødet med kolleger sker som regel over arbejdsopgaver på byggepladsen eller når der en sjælden gang er tid til at tage på kursus. Men efterhånden som uddannelse mere og mere bliver formidlet som webinarer på internettet, skrumper den kontakt også ind. Så hvorfor ikke skabe en begivenhed, hvor man en gang om året mødes med kollegerne i festlige rammer med et strejf af faglighed.

En aften for alle
Det blev baggrunden for, at Dansk Håndværk til efteråret arrangerer “Mester Fester” og har indbudt alle håndværksmestre – murere, snedkere, tømrere, vvs, møbelpolstrere, træforarbejdning, tagdækkere og alle de andre fag, der ligger op ad dem – til en fælles fejring af deres gode håndværk. Og det er ikke en lukket fest:

– Det her handler ikke om Dansk Håndværk – det skal være en fest, hvor det drejer sig om håndværksmestrene selv, uanset om de kommer fra små eller større virksomheder, om de er medlem af en forening, står alene, er nystartede eller har mange års erfaring. Det skal være en aften, hvor de mødes, hygger sig og får en snak med andre, der brænder for det samme, har de samme udfordringer og ved, at de gør en forskel. For os er det den dag ganske underordnet, hvordan deres virksomhed er organiseret – eller om den overhovedet er medlem af nogen forening. Og jeg kan godt garantere, at vi lige netop den aften heller ikke forsøger at overbevise nogen – det gør vi de 364 andre dage om året, understreger Morten Frihagen.

Resultatet er, at Dansk Håndværk nu indbyder alle håndværksmestrene til en fælles festaften den 4. oktober, med oplevelser, gourmet-middag og festligt samvær til godt ud på de sene timer – de kalder det Mester Fester.

MESTER FESTER
Fredag d. 4. oktober 2024 kl. 17:00 – 02:00
TUNNELFABRIKKEN + ODDS AND ENDS
Oceanvej 1 – København

PROGRAM:
17:00 Gratis bus fra parkering til festen
——————————
17:30 Velkomstdrink og snacks i Tunnelfabrikken
18:00 Vi sætter os ved de veldækkede borde i Odds og Ends
18:30 Tænk vildt – Rane Willerslev inspirerer
19:30 Forret – en gastronomisk oplevelse fra Mundwerk CPH
19:30 Præsentation af aftenens specialøl
20:20 Byggekendis tager bladet fra munden
20:30 Hovedret – skræddersyet til lejligheden af Mundwerk CPH
21:05 Årets optur – inspiration på 10 minutter
21:30 Dessert – kokkene fra Mundwerk CPH har gjort sig umage
21:40 Quiz – Læg arm med Okking
22:00 Lodtrækning om en uge i Lærlingenes Hus
22:00-01:45 DJ spiller op og så er der fri bar med drinks og cocktails
– fortsæt den gode snak ved bordene, hyg dig med kolleger i baren eller tag en tur på dansegulvet.
————————————–
24:00 og 02:00 Gratis bus retur fra festen til parkering
Desuden: Rabat på evt. overnatning og morgenmad
Tilmelding på: https://dhv.dk/mester-fester/

————————————
OVENSTÅENDE PRESSEMEDDELELSE FRA DANSK HÅNDVÆRK:
Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk: Tlf./sms: 29 37 84 88, e-mail: mf@dhv.dk
Foto herunder: Forret når Mester Fester, Foto til fri brug, Evt. kreditering: Mundwerk CPH
Klik for at hente
————————————–