Vejledning om virksomhedsautorisation til nedrivning af asbest

Sikkerhedsstyrelsen har nu offentliggjort vejledning om, hvordan virksomheder kan få adgang til at søge autorisation til nedrivning af asbest. Autorisationen er et krav fra 1. januar 2025.

Med vejledningen kommer vi et skridt nærmere i forhold til tydeliggørelse af de krav, som gælder for virksomheder, der vil søge autorisation.

For at få og opretholde en autorisation skal du som virksomhed opfylde to grundlæggende krav:

  1. Du skal have tilknyttet en godkendt fagligt ansvarlig i mindst 30 timer om ugen.
  2. Du skal have et godkendt kvalitetsledelsessystem (KLS).

Når du søger om autorisation, skal du få en godkendt kontrolinstans til at forhåndsgodkende dit kvalitetsledelsessystem (KLS). Forhåndsgodkendelsen skal sendes til Sikkerhedsstyrelsen sammen med din ansøgning.

Sikkerhedsstyrelsen stiller en liste til rådighed over godkendte kontrolinstanser. Når vi kommer lidt længere hen, vil “asbestarbejde” ganske givet fremgå ved flere af disse kontrolinstanser.

Dansk Håndværk er i tæt dialog med Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAM-BUS) og følger op med et medlemswebinar den 11. september 2024, hvor vi forventer at have endnu flere detaljer på plads til dig.

Program og tilmelding til webinar den 11. september 2024

Som medlem i Dansk Håndværk har du adgang til gratis råd og vejledning hos BAM-BUS alle hverdage fra kl. 9-15 på tlf. 72 17 00 13.