Renovering af almene boliger skal udbydes så de små kan være med

Regeringen vil investere 30 mia. i renovering i den almene sektor. Men for at indsats med renovering af almene boliger skal gøre gavn i hele landet skal den inkludere de virksomheder, der er hårdest ramt. Derfor skal de små håndværksmestre tænkes ind i opgaveløsningen, lyder det fra SMVdanmarks vicedirektør Jakob Brandt.

– Det er godt og sundt, at regeringen lægger kræfter i at sætte gang i Danmark. Mange virksomheder har været hårdt ramt af coronakrisen, så det er vigtigt, at samfundet sikrer, at der er opgaver nok til at holde dem på benene, siger han.

Når regeringen fremsætter et så storstilet renoveringsprojekt er det helt afgørende, at alle initiativer sigtes mod de, der er ramt hårdest – og der er de mindre virksomheder, mener SMVdanmark, som tidligere har set, at størstedelen af opgaver kommer i udbud, som kun større entreprenører kan byde på.

– Ved at understøtte at opgaverne udføres af de små og mellemstore virksomheder sikrer vi, at hjælpen kommer ud i alle dele af landet og ikke kun skaber aktivitet omkring de større byer. For modsat store entreprenører så er de mindre håndværksmestre spredt ud over hele landet. Når regeringen og de almene boligselskaber bruger så mange milliarder, skal de derfor tænke på de små lokalsamfund ved at sikre at opgaverne kan udføres af de mindre virksomheder, understreger Jakob Brandt