Ny medlemsfordel: Nu skal medlemmerne bo i Lærlingenes Hus fra 1887

Lærlingenes Hus

Der venter Dansk Håndværks medlemmer en ganske særlig oplevelse på Brinkevej 10 på Bornholm nær Allinge. Nu kan medlemmer i Dansk Håndværk nemlig booke private ophold i Lærlingenes Hus på en ny bookingportal, der samtidig inviterer til et kig rundt i og omkring det flotte hus, der er indstillet til Renoverprisen 2024.

Morten Frihagen”Det er en udsøgt fornøjelse, at vi i dag kan præsentere Lærlingenes Hus som en medlemsfordel, så dygtige håndværkere og fagfolk kan nyde huset og glæde sig over de stolte byggetraditioner og det gode håndværk,” udtaler direktør Morten Frihagen.

Huset ligger centralt i Tejn nær Allinge. Omgivet af skøn natur og tæt på vandet er huset velegnet til både virksomheders seminarer og rekreative aktiviteter med familie og venner. Huset har 180 graders havudsigt ud over Østersøen med den dejligste sandstrand. Der er kun 300 meter til Sandkås Strand og under 2 km fra Tejn Havn.

Se bookingportalen på dhv.bookhus.dk

Huset har en ganske særlig historie
Huset er indstillet til Renoverprisen 2024 og er et tydeligt eksempel på, hvordan fortidens byggetraditioner kan indgå i et samspil med fremtidens krav til bæredygtighed og cirkularitet. Det gamle bindingsværkshus fra 1887 har gennemgået en totalrestaurering med nænsomme og respektfulde metoder og med fokus på vigtigheden af samarbejde på tværs af fag. Den omfattende restaurering er udført af 26 lærlinge fra forskellige faguddannelser og fra hele landet. Huset er netop døbt Lærlingenes Hus, fordi huset er istandsat af lærlinge.

Til en start gennemførte 24 arkitektstuderende fra Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur, samt en konservatorstuderende en bygningsarkæologisk gennemgang, som afdækkende husets skjulte fortællinger og strukturer og bidrog med et friskt perspektiv på renoveringsprocessen.

Huset har endvidere spillet en central rolle i et forskningsprojekt ledet af Danmarks Tekniske Universitet. Forskningsprojektet undersøgte klimapåvirkningen ved at restaurere gamle bygninger frem for at rive dem ned og bygge nyt. Forskningsprojekt fremhæver Lærlingenes Hus som et eksempel på, hvordan restaurering af ældre bygninger, specielt ved at anvende originale materialer, er langt mere klimavenligt end nedrivning og nybyggeri.

Det er Dansk Håndværk, der ejer huset, og som har gennemført projektet med opbakning fra gode samarbejdspartnere og faguddannelserne.

I fremtiden skal Lærlingenes Hus både fungere som medlemsfordel i Dansk Håndværk og som inspirationshus for håndværksbranchen og faguddannelserne.

Se bookingportalen dhv.bookhus.dk

Få historien om huset på Lærlingenes Hus’ hjemmeside laerlingeneshus.dk