Prisvinder: Fra 10 til 100 ansatte på otte år

2010 var de 10 ansatte, men så gik det stærkt. I dag arbejder flere end 100 medarbejdere i virksomheden Kopp Sorø, som netop har vundet regionsfinalen om årets akademikerpris 2018. 

– Kopp Sorø er en af Sjællands førende håndværksentreprenører med kompetencer indenfor tømrer-, snedker-, maler-, murer- og brolæggerfagene. I 2014 valgte virksomheden at ansætte deres første akademiker, som har effektivisteret og automatiseret arbejdsgange til gavn for administrative kolleger. Siden da har Kopp Sorø ansat yderligere 2 akademikere.

Sådan lyder det fra akademikernes a-kasse, ved kåringen af virksomheden som regionsvinder i Østdanmark. Kopp Sorø er dermed en af de fire, der går videre til finalen om Akademikerprisen.

Tænker nyt og inspirerer
Det er bestemt ikke første gang, virksomheden gør sig bemærket med kreative initiativer.

I foråret 2017 var det Lars Mouritsen, indehaver af Kopp Sorø og bestyrelsesmedlem i Dansk Håndværk, der var initiativtager til det første lærlingenetværk i Danmark – et netværk med de lokale virksomheder, hvor deres lærlinge kan udveksle erfaringer. En ide, der med opbakning fra Dansk Håndværk, i øjeblikket breder sig i andre dele af landet.

– Det er flot gået og et eksempel på at lederne i små og mellemstore virksomheder stadigt er dem, der tænker nyt og inspirerer til den måde virksomhederne drives på. Og godt, at initiativ og kreativitet ikke kun giver bonus for virksomheden, men også værdsættes af andre faggrupper – som her af akademikerne, siger direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Vækst og arbejdspladser
Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015. Formålet er at sætte fokus på de vækstmuligheder, der er ved at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder – og dermed også bidrage til at skabe nye arbejdspladser.

Dette års vinder på landsplan bliver udpeget den 19. oktober. Sammen med æren følger 100.000 kr. som virksomheden kan bruge til yderligere vækst- og udviklingsmuligheder.