Praktikværter søges – SMV’erne mangler faglærte


Ejer du den engagerede virksomhed, der har mod på at få en elev fra 8. klasse i et tre-ugers praktikforløb?
Bliv praktikvært og gør en forskel for en ung i dit lokalområde – og hjælp med at sætte fokus på erhvervsuddannelserne.

Ved at blive praktikvært kan du som SMV’er (Små- og Mellemstore Virksomhedsejere) hjælpe en lokal elev fra 8. klasse og samtidig styrke interessen for faget og virksomheden.
“Det handler om unge mennesker, der har mistet troen på, at det kan betale sig at gå i skole – og praktikken skal vise dem, hvorfor det er vigtigt at færdiggøre folkeskolen”, lyder det fra Heike Hoffmann, uddannelsespolitisk chefkonsulent i SMVdanmark, som bl.a. står bag projektet.

Praktikforløbene er målrettet elever, som kan have gavn af at lære i en anden kontekst end i skolen.
Som praktikvært kan du være med til at styrke en lokal elevs udvikling og læring – sammen med skolen. På længere sigt kan det bidrage til, at der vil være endnu flere dygtige, faglærte unge – til gavn for både håndværksvirksomheder og samfundet.

Hvad kræver det af dig?

  • Du skal tage godt imod en elev i et tre-ugers praktikforløb
  • Tid og overskud til at give eleven gode oplevelser med dit fag
  • Lade eleven indgå i det daglige arbejde i virksomheden sammen med kollegerne
  • Indgå i tæt samarbejde med elevens vejleder og lærer, som støtter op om praktikken før, under og efter praktikforløbet
  • Din virksomhed skal ligge i eller i nærheden af Vallensbæk, Gladsaxe, København eller Slagelse

Uno Apold ejer firmaet Grøn Entreprise A/S, og Uno har allerede haft en praktikant i tre uger. Uno siger selv om indsatsen:

“Vi har selv ansvaret for at fortælle, hvad vi laver og ansvar for at uddanne næste generations håndværkere. Vi bliver nødt til at vise ungdommen, hvad vores fag står for. Jeg kan kun anbefale andre virksomheder at åbne deres dør og lade en ung elev se, hvad I laver.”

FAKTA OM PROJEKTET:

Praktikopholdene er et led i projektet Back in Business, som aktuelt udvikles og afprøves af ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed i samarbejde med Foreningen Nydansker. Målet med praktikkerne er at hjælpe elever og lærere i 8. klasse med at få mere tro på eleven og elevens evner, så flere elever kan afslutte 9. klasse med et adgangsgivende eksamensbevis. Praktikindsatsen Back in Business er et 8 ugers forløb, hvoraf tre af ugerne foregår i en virksomhed. Det er erfaringerne og oplevelserne i virksomheden, som skal danne grundlaget for, at eleven kan vende tilbage til skolen med bedre forudsætninger for at klare sig godt.

Vil du høre mere om indsatsen eller ønsker du at tilmelde din virksomhed som praktikværk, kan du kontakte:

Læs mere her: www.rockwoolfonden.dk