Det første af tre håndværkskollegier står klar i marts 2024

BRFfonden opfører med Fonden for Håndværkskollegier  tre kollegier i Horsens, Herning og Roskilde. I marts 2024 står det første i Horsens klar.

Kollegierne bliver basen for elevernes hverdagsliv, hvor de kan dyrke deres interesser for håndværk, mødes til spisning i fælleskøkkenet og opleve at være en del af et ungdomsfællesskab. Det særlige ved håndværkskollegierne er blandt andet de veludstyrede værksteder, der har tilknyttet faglige mentorer. I Horsens står fem faglærte mentorer klar som rollemodeller og sparringspartnere med aktiviteter og arbejde i værkstederne. Inspirationen kommer fra højskoler og traditionelle kollegier.

Kollegierne bliver hver især opført efter lokale forhold og med hver sit arkitektoniske præg. Arkitektonisk og håndværksmæssigt er byggerierne skabt efter de bedste standarder, og det er der en vigtig signalværdi. Rammerne skal vise værdsættelse af håndværkseleverne, og byggerierne er samtidig et katalog over de bedste håndværksmæssige – og bæredygtige – løsninger.

Læs mere på Fonden for Håndværkskollegiers hjemmeside