Arbejdsgivere roser nye klausuler hos Metroselskabet

Metroselskabet har indført en række nye krav og sanktionsmuligheder, i forbindelse med de klausuler, selskabet fremover vil anvende overfor sine leverandører og deres underleverandører.

Det får arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk til at rose metroselskabet:

– Vi mener, at det er en udemærket ide, at metroselskabet på den måde lægger flere redskaber i værktøjskassen, for at få alle til at overholde reglerne på det danske arbejdsmarked. Ved at skabe nogle mellemformer i de sanktioner Metroselskabet kan bruge, er der større sandsynlighed for, at de rent faktsik også vil gribe ind, når der er forhold, der bør rettes op på, lyder det fra Dansk Håndværks direktør, Morten Frihagen.

Metroselskabet får fremover mulighed for en række nye sanktioner, så man ikke kun har valgt mellem “alt eller intet”:

– Nu får vi flere mellemtrin, som forhåbentlig kan være med til at forebygge, at sagerne udvikler sig, forklarede Vicedirektør i Metroselskabet fra Louise Høst til Licitationen – Byggeriets dagblad fredag.
 
Og den mulighed er efter Dansk Håndværks opfattelse et fremskridt

– Vi har pricipielt ikke noget imod klausuler, der kan være med til at forhindre social dumping og snyd på arbejdspladserne. Og det metroselskabet nu gør, er jo at de ikke blot formulerer reglerne, men også får mulighed for at lave sanktioner, før overtrædelserne udvikler sig så alvorligt, at leverandørerne eksempelvis skal fyres, vurderer Morten Frihagen.

Han understreger, at det ikke nødvendigvis er alle klausuler, Dansk Håndværk er enige i, men at netop muligheden for at sanktionere dem i mindre grove sager, vil være med til at tydeliggøre, hvilke der fungerer og hvilke, der bør afskaffes igen:

– Det er jo sådan med mange regler, at det først er i det øjeblik, hvor man rent faktisk skal give en straf, at det for alvor bliver prøvet om sanktionen fungerer og er rimelig. Så at udforme kravene, så de reelt bliver brugt, vil være med til at tydeliggøre, hvad der virker, og hvor man bør lave om eller helt afskaffe krav igen, forklarer arbejdsgiverdirektøren.

Yderligere oplysninger:

Morten Frihagen, Direktør i Dansk Håndværk Tlf: 29 37 84 88