Vil forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode til 40 dage

Regeringen vil forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode til 40 dage

Det fremgår blandt andet af regeringens 2025-plan. Men de ekstra 10 dage vil særligt ramme små virksomheder, der gerne vil gøre en social indsats ved at beskæftige medarbejdere, der ellers har svært ved at finde arbejde, eksempelvis på grund af svingende eller højt sygefravær.

Morten Frihagen fra Dansk Håndværk er overrasket over den mulige forøgelse af den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode. Til fagbladet BygTek siger han, at det vil få mange mindre virksomheder til at tænke sig godt om, når de ansætter folk:

– Først og fremmest vil der være mindre tilbøjelighed til at ansætte medarbejdere med et sygefravær ud over det helt almindelige, og medarbejdere med højt sygefravær kommer også til at stå forrest i køen, hvis der skal skæres ned på medarbejderne, siger Morten Frihagen.

De mindre virksomheder er meget omstillingsparate. Det er også de mindre virksomheder, som først og fremmest påtager sig et uddannelsesansvar for de unge fra erhvervsskolerne. En yderligere skat på ansættelse trækker i den helt forkerte retning, siger Morten Frihagen til fagbladet BygTek .

Du kan læse hele artiklen fra BygTek her