Ventetid på transport af store maskiner til byggepladsen

Byggevirksomheder øst for Storebælt, der har brug for gravearbejde eller lignende, der kræver store maskiner, skal være opmærksomme på at det pludseligt kan tage 3-5 dage for entreprenøren at få tilladelse til at transportere maskiner til byggepladsen.

Normalt har en tilladelse til særtransport på f.eks. en blokvogn været en rutine, der blev givet på en enkelt dag. Men politiet øst for Storebælt har ifølge entreprenørerne ændret procedure, så det nu tager 3-5 dage alene at få tilladelsen.

Rammer byggeriet
Ændringen betyder dermed, at man øst for Storebælt ikke kan flytte store maskiner med kort varsel, og det rammer ifølge entreprenørerne først og fremmest byggeriet.

Arbejdsgiverne for Transport og Logistik oplyser at kunderne – særligt byggevirksomhederne – presser på, så man igen kan tilkalde entreprenørmaskiner med normalt varsel. Organisationen arbejder derfor på at få et møde med Rigspolitiet om sagen, men ind til sagen løses skal byggevirksomheder i deres planlægning være opmærksomme på at der kan opstå forsinkelser, som kan påvirke deres mulighed for at komme videre med arbejdet.