Skat og politi har fortsat fokus på social dumping

I sidste uge var politi, Skat og arbejdstilsynet på aktion mod social dumping med særligt fokus på byggebranchen. 72 procent af de besøgte virksomheder kan nu forvente yderligere kontrol fra myndighederne.

Sagerne drejer sig fx om personer, der agerer som selvstændige, men som Skat formoder er lønmodtagere. På den måde kan der være manglende indbetalinger af dansk skat. I andre tilfælde undersøger Skat, om udenlandske virksomheder skal betale skat til Danmark.

Hovedfokus på den landsdækkende social dumping-aktion var virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, her kontrollerede Skattestyrelsen 32 virksomheder.

I løbet af den landsdækkende social dumping-aktion talte Skattestyrelsen med i alt 93 udenlandske statsborgere og 56 danske statsborgere, fordelt på 64 virksomheder på 45 forskellige adresser.

Onsdagens landsdækkende social dumping-aktion var blot den tredje i år, da to planlagte aktioner måtte aflyses pga. coronasituationen. Samlet er der i år planlagt 8 landsdækkende og 40 regionale social dumping-aktioner.