Risikerer din virksomhed at blive tvangsopløst

11.000 virksomheder, der drives i selskabsform, risikerer i de kommende måneder at blive tvangsopløst, fordi de ikke har registreret deres reelle ejere i selskabsregisteret. 

Erhvervsstyrelsen udsender i øjeblikket meddelelser til de pågældende virksomheder. 

– Langt de fleste af de 11.000 selskaber er sandsynligvis passive virksomheder uden nogen form for aktivitet, men selvfølgeligt kan der også være enkelte helt almindelige firmaer, der har overset kravet om at registrere deres ejere eller måske har troet at alt var i orden, vurderer jurist i Dansk Håndværk Celia Guldhammer.  

Hendes råd til direktører, ledere og ejere er derfor, at hvis de driver en virksomhed i selskabsform og er de det mindste i tvivl om at ejerforholdet er registreret korrekt, så bør de gå ind på virk.dk og sikre sig, at de rigtige ejere er registreret.

– Det tager ikke mange minutter at kontrollere om alt er som det skal være, men skulle det komme så langt, at man får et brev fra Erhvervsstyrelsen med varsling af tvangsopløsning, skal man tage det ganske alvorligt og få tingene på plads med det samme, advarer hun.

Både reelle ejere, det vil sige personer, der direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer mere end 25 % af virksomheden, eller som udøver kontrol ved hjælp af andre midler og legale ejere, som vil sige personer, der direkte ejer mindst 5 % af virksomhedens ejerandele eller stemmerettigheder, skal være registeret.

De selskaber, der skal have registrering på plads er de virksomheder, der drives som A/S, ApS, IVS, P/S, F.M.B.A., S.M.B.A. eller A.M.B.A.

Man kan kontrollere og rette sine registrerede ejerforhold her

Man kan læse mere om kravene her