Politisk skolereform til UG med kryds og slange

– Regeringens oplæg til en reform af folkeskolen får stor ros fra håndværkernes arbejdsgiverforening.

– Det virker som om politikerne virkeligt har lyttet til erhvervslivet. Flere praktiske timer i skolen, mere kontakt med virkeligheden, obligatorisk praktik i en virksomhed og mulighed for at komme i junior mesterlære. Det er svært at finde noget at beklage sig over, lyder det fra Dansk Håndværks direktør, Morten Frihagen.

Organisationen har i de seneste to år igen og igen gjort opmærksom på at der var brug for succesoplevelser for de elever, der manglede en mere praktisk tilgang til deres læring. Dansk Håndværks forslag har netop været flere timer i praktiske fag, større kontakt til erhvervslivet og bedre kendskab til dagligdagen i en virksomhed hos lærerne, så de bedre kunne vejlede elever og forældre om valg af uddannelse efter folkeskolen.

Samarbejde om Junior Mesterlære
– Når Pia og Peter ikke bliver fanget af undervisningen med vægt på fag, der udelukkende skubber dem i retningen af gymnasiet, er det klart at de bliver skoletrætte. Men reaktionen har hidtil nærmest været, at det var eleverne, der svigtede folkeskolen og ikke folkeskolen, der svigtede eleverne. Det ser ud til at være slut nu, vurderer Morten Frihagen, som bedømmer regeringens reformoplæg til “UG med kryds og slange”.

Dansk Håndværk ser også frem til at få en nærmere beskrivelse af, hvordan virksomhederne skal kunne tage imod de elever, der er så skoletrætte, at de vælger en junior mesterlære:

– Vi ved at langt de fleste håndværksvirksomheder er positiv overfor ideen – nogle af dem tager allerede imod unge, der kommer i virksomhederne netop af den grund. Men det er klart, at hvis et større antal unge skal have muligheden, skal vi finde en samarbejdsform, som virksomhederne kan håndtere. De skal jo samtidigt drive en forretning. Men ingen tvivl om, at de gerne vil være med til at løfte opgaven, lyder det fra håndværkernes arbejdsgiverforening.

——————————

Yderligere oplysninger:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk,
Tlf./sms: 29378488, e-mail: mf@dhv.dk