Pas på mystiske fakturaer og farlige SMSer i sommerferien

Selv om strømmen af annoncehajer, de seneste år har været beskeden, skal virksomheder stadigt passe på. Blandt andet overfor en ny svindel via SMS.

De traditionelle telefonsælgere til lokale vejvisere, håndbøger og lignende, kan stadigt være lige lovligt kreative med at sende fakturaer, selv om de har fået et nej i telefonen. Vi råder derfor til at man stadigt er på vagt og giver telefonsælgere et klart nej, hvis man ikke ønsker deres produkt – og naturligvis ikke betaler regninger, hvis de alligevel dukker op.

Vær på vagt overfor farlig SMS
Desuden skal man være meget på vagt overfor en ny – og ganske farlig – form for svindel som er dukket op i de seneste uger.

Der er tale om en SMS (altså på din telefon), der fortæller, at du har fået en ny telefonsvarer og opfordrer dig til at klikke på et link for at få adgang til telefonsvareren. Lokkes du til at installere en app, får bagmændene adgang til at sende tusinder af sms’er og foretage opkald via din telefon, uden at du ved det.

Der er ufarligt at modtage selve SMSen, men man skal undgå at klikke på links eller indtaste oplysninger i den.

  • Svindlen foregår enten ved at du skal klikke på et link, der fører dig til en hjemmeside, hvor du bliver bedt om at indtaste personlige oplysninger eller konto-oplysninger, som svindleren efterfølgende kan misbruge.
  • Eller også opfordres du til at downloade en app. Gør du det får svindlerne adgang til at ringe eller skrive fra din mobil, uden at du kan se det, ligesom de kan aflure dine adgangskoder.

Er du kommet til at installere app’en bør du straks gå i gang med at begrænse skaden. Du kan f.eks. læse hvad du skal gøre på yousee.dk netside.

Indholdet i SMSen ændres løbende og kan få nye former – og svindel via SMS er derfor noget du og dine medarbejdere skal være opmærksom på i fremtiden.