Ny festival hylder det gode og grønnere håndværk

HÅNDVÆRK er navnet på en ny festival for landets håndværkere, der samler branchen til to dage med inspiration, vidensdeling og underholdning for den udførende del af byggeriet. Festivalen er en hyldest af det gode, grønnere håndværk og skal søge konstruktive løsninger på store og små udfordringer i branchen. Festivalen løber af stablen i januar 2024. 

Færre hænder og øgede krav til bæredygtighed, genbrug og indeklima. Blot for at nævne et par af de udfordringer byggeriet står overfor de kommende år. Derfor er det helt afgørende, at branchen står sammen om at bringe viden og inspiration frem i lyset, mener Sarah Elhauge, der er adm. direktør hos Building Green.

”Vi glæder os til at samle håndværkerne om branchens nye festival, som fejrer det gode håndværk, og her er bæredygtighed selvfølgelig ikke til at komme udenom. Med HÅNDVÆRK har vi skabt en platform specifikt til håndværkerne, hvor deltagerne taler samme sprog og kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden til at finde nye idéer og løsninger, som vil bidrage til en grøn fremtid for faget,” siger Sarah Elhauge.

Meget mere end en messe

Fagfestivalen for danske håndværkere har længe været på tegnebrættet hos virksomheden bag Building Green, der er landets førende arrangør af konferencer og vidensarrangementer i byggeriet.

Nu røber virksomheden planerne for festivalen HÅNDVÆRK for byggebranchens aktører, der finder sted den 24.-25. januar 2024 i Lokomotivværkstedet i København. Festivalen er den første af sin slags, der samler hele branchen og sætter fokus på det gode håndværk og en grønnere fremtid for den udførende del af byggebranchen. Det vil ske gennem forskellige arbejdende værksteder, workshops og udstillinger med fokus på blandt andet grønt byggeri og andre vigtige emner lige fra materialevalg til mangfoldighed i faget.

Udover at byde på en spændende blanding af udstillinger og værksteder, vil der være underholdning, faglige diskussioner og debatter fra scenen med bidrag fra både leverandører, fagforbund, politikere og andre, som har indflydelse på og viden om branchen.

“Vi er i fuld gang med at sammensætte et program, der bringer ny viden til torvs og samtidig er underholdende. Blandt andet forventer vi, at standup-komikere og debatter vil bidrage til en både sjov og lærerig dag. Der vil også være forskellige konkurrencer, hvor håndværkerne dyster mod hinanden, og i vores værksteder vil der blive arbejdet med alternative materialer inden for både tømrer-, snedker- og murerfaget. Det bliver et brag af en festival,” siger Sarah Elhauge.

Opbakning fra branchen

HÅNDVÆRK møder allerede nu bred opbakning fra en lang række partnere på tværs af branchen. ”Vi er simpelthen så taknemmelige for den store og meget positive opbakning vi har mærket helt fra starten af dette projekt. Det fortæller os at behovet for at samle branchen og sammen sætte fokus på udfordringerne med blandt andet bæredygtighed, er stort”, siger Sarah Elhauge, direktør i Building Green.

HÅNDVÆRK forventes at blive en gratis, tilbagevendende festival, der samler de udførende i byggebranchen om det gode og grønne håndværk.

Læs mere om festivalen og tilmeld dig her: håndværk.eu

Om HÅNDVÆRK

HÅNDVÆRK er skabt af teamet bag Building Green, Insight Events, der har udviklet events og konferencer til byggebranchen siden 2011. De står blandt andet bag Danmarks største bæredygtighedsevents for byggeri og arkitektur. Building Green København og Building Green Aarhus, der hvert år samler mere end 10.000 fagfolk. Building Green er toneangivende inden for bæredygtighed i byggeriet og har formået at samle byggebranchen om de vigtige debatter og vidensdeling i mere end 12 år. Efterspørgslen efter at få mere fokus på den udførende del af byggeriet er stor, og derfor har Insight Events nu lavet et nyt initiativ udelukkende med fokus på håndværkere og de udførende i byggeriet.