Ny ferielov skaber stadig usikkerhed

Tiden nærmer sig for at den nye ferielov træder endeligt i kraft. I en periode har virksomhederne skulle følge en overgangsordning, men fra den første september er det slut og så er det de endelige regler der gælder.

Men ændringerne vækker usikkerhed hos virksomhederne, som stadigt søger til møder for at få mere at vide om de nye regler.

En af de organisation, der tilbyder møder i den kommende tid er Dansk Håndværk, og her forklarer chefjurist Susanne Oldenburg om de kommende ændringer:

– Når den nye ferielov træder i kraft kan medarbejderne holde ferie allerede måneden efter de optjener den. Inden da skal arbejdsgiverne sørge for at afslutte overgangperioden korrekt – der er blandt andet en særlige indberetning for medarbejdere, der er fratrådt i mellemtiden, forklarer hun.

Der er også strikse regler for hvordan de feriepenge, der er optjent i overgangsperioden, skal behandles og det er derfor både afslutningen af overgangsperioden og starten på de nye regler, der giver virksomhederne hovedbrud:

– Denne gang tilbyder vi møde både for medlemmer og ikke-medlemmer, men har man ikke mulighed og er man i tvivl, så vil jeg anbefale at man går ind på virk.dk/ny-ferielov og læser om de nye regler. Her er en god forklaring, der kan hjælpe de fleste, hvis man ikke er på helt bar bund på området, lyder rådet fra Susanne Oldenburg

——————————————

Yderligere oplysninger hos:
Susanne Oldenburg, chefjurist i Dansk Håndværk
Send sms eller email så ringes der tilbage: SMS: 40384881, e-mail: swo@dhv.dk