Ny direktør skal lede kampen for de mindre virksomheder

Som medlem af Dansk Håndværk er du også indirekte medlem af SMVdanmark – de små og mellemstore virksomheders hovedorganisation. Det betyder samtidigt, at du frit kan benytte en lang række af de tilbud og services, som SMVdanmark tilbyder.

SMVdanmark får fra 1. juli ny administrerende direktør – nemlig den nuværende vicedirektør Jakob Brandt. Han afløser Ane Buch, der igennem de seneste 11 år har kæmpet for SMV-mærkesager.

Det er et planlagt generationsskifte, der er en del af strategien om at være en synlig og slagkraftig organisation, forklarer formanden for SMVdanmark, Niels Techen, der også er formand for Dansk Håndværk:

– Jakob Brandt har over de sidste år vist, at han klart og tydeligt kan tale SMV’ernes sag i medier og overfor politikere og sikret, at der bliver lyttet til de små og mellemstore virksomheder, der udgør rygraden i dansk økonomi. Jakob har også fået SMV’erne til at forstå, at det er vigtigt at stå sammen, så deres dagsordner ikke overskygges af de store selskabers behov, siger Niels Techen.

Han har også en stor tak til Ane Buch, der med over 30 års ansættelse i organisationen har været en afgørende profil i først Håndværksrådet og siden SMVdanmark.

– Som administrerende direktør har Ane de sidste 11 år stået for transformationen fra en organisation for håndværket til en bred erhvervsorganisation for SMV’er, og hun har sikret SMV’erne stor indflydelse på den erhvervspolitiske dagsorden og skabt respekt om SMV’ernes rolle og potentialer for det danske samfund. Det er derfor en slagkraftig og synlig organisation, Ane nu giver videre, siger Niels Techen.

Blå bog: Jakob Brandt

– 45 år
– Opvokset i lille familievirksomhed
– Uddannet cand.polit.
– Cheføkonom i Håndværksrådet
– Erhvervschef i Københavns Kommune
– Vicedirektør i Akademikerne
– Vicedirektør i SMVdanmark
– fra 1. juli 2020 direktør i SMVdanmark