Husk at du maksimalt må betale 8000 kr. kontant

Grænsen for det beløb en virksomhed må betale som kontantbetaling uden at pådrage sig ansvar for modtagers eventuelle skattesnyd er 8000 kr. Det sker for at begrænse sort arbejde.

Grænsen betyder, at hvis man betaler mere end det beløb for varer eller ydelser, kan man komme til at hæfte for manglende skat og moms hos modtageren.  Det gælder også hvis betalingen sker i rater – det anses som et samlet beløb, der altså heller ikke må overstige grænsen.

Vælger man at betale et større beløb end 8.000 kr. og derover inklusive moms – dog under 50.000 kr. – kontant kan man dog stadigt gøre det uden kan være ansvarlig for modtagers skat eller moms – forudsat at man sender besked om kontanthandlen via TastSelv Erhverv senest i forbindelse med sin virksomheds oplysningsfrist 1. juli.

Man skal som minimum give følgende oplysninger i beskeden:

  1. Betalt beløb
  2. Betalingsdato
  3. Virksomhedens cvr-nummer
  4. Virksomhedens navn
  5. Fakturanummer
  6. Faktureringsdato

Betaler man 8.000 kr. og derover inklusive moms kontant uden at sende besked til Skat, må man ikke trække udgiften fra i skat. Hvis din leverandør snyder, kan man desuden komme til at betale den moms, som ens leverandør skulle have betalt.

50.000,-  kr. helt forbudt
Der er dog flere regler i forbindelse med brug af kontanter, som man skal være opmærksom på.

I forbindelse med hvidvask-lovgivning er det helt forbudt at modtage mere end 50.000 kr. i betaling kontant. Den regel gælder også selv om betalingen er brudt op i eksempelvis rater. Tre rater af 20.000 kr. som betaling vil være en overtrædelse – og bødestraffen er 25 procent af det beløb, der ovestiger grænsen – dog minimum 10.000,- kr.

Læs mere på Skats netside her hvor du også kan indberette beløb.