Nu må du maksimalt betale 8000 kr. kontant

Grænsen for det beløb din virksomhed må betale som kontantbetaling uden at pådrage sig ansvar for modtagers eventuelle skattesnyd er fra årsskiftet sænket fra 10.000 til 8000 kr. Det sker for at begrænse sort arbejde. 

Grænsen betyder, at hvis man betaler mere end det beløb for varer eller ydelser, kan man komme til at hæfte for manglende skat og moms hos modtageren. 

Der er dog flere regler i forbindelse med brug af kontanter, som man skal være opmærksom på. 

50.000,-  kr. helt forbudt
I forbindelse med hvidvask-lovgivning er det helt forbudt at modtage mere end 50.000 kr. i betaling kontant. Den regel gælder også selv om betalingen er brudt op i eksempelvis rater. Tre rater af 20.000 kr. som betaling vil være en overtrædelse – og bødestraffen er 25 procent af det beløb, der ovestiger grænsen – dog minimum 10.000,- kr.

Ny grænse sænkes fra 10.000 til 8.000 kr.
Den grænse, der ændres fra 1. januar, vedrører din virksomheds betalinger og er ikke et forbud, men en regel, der flytter ansvar for eventuelt skatte- og momssnyd. Vælger man at betale mere end 8.000 kr. kontant, kan man gøres ansvarlig, hvis det viser sig at modtager snyder med skat eller moms.

Også her er anses betaling i rater som et samlet beløb, der ikke må overstige grænsen.

Vælger man at betale et større beløb end 8.000 kr. – dog stadigt under 50.000 kr.  – kontant kan man dog stadigt sikre sig i forhold til det ansvar, ved senest 14 dage efter betalingen at indberette betalingen til Skat. Læs mere eller indberet beløb her

 

Nulstille kodeord
Venligst indtast din e-mail-adresse. Du får et nyt kodeord via e-mail.