Nordjyske håndværkere får hjælp før økonomien vender

Det kommende år byder på ekstra udfordringer for Aalborgområdets håndværkere. Økonomien vender og 2023 bliver derfor et år, hvor ejerne skal tænkes anderledes, hvis virksomheden skal klarer sig igennem udfordringerne.

Men nu er der hjælp på vej. Dansk Håndværk, arbejdsgiverorganisation for små og mellemstore håndværksvirksomheder, har allieret sig med den Aalborgbaserede rådgivnings- og revisionsvirksomhed Redmark, om et gå-hjem møde, hvor alle lokale håndværkere er velkomne.

– Tallene viser at den økonomiske nedgang allerede får kunderne til at holde igen med nye opgaver. Det betyder at lederne skal holde fokus på økonomien og passe på de faldgruber, som en del falder i når tiderne skifter. Men håndværksmestrene skal også forstå, hvordan de griber de muligheder, der opstår. Den udfordring kommer til at berøre alle virksomheder – også dem, der ikke har en organisation i ryggen. Derfor har vi for en gang skyld åbnet mødet, så alle lokale håndværkere frit kan deltage, fortæller direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Formålet er at få de lokale håndværkere til at planlægge i tide. Altså inden den økonomiske nedgang viser sig som konkrete problemer i virksomheden. Og derfor kan deltagerne hente inspiration fra Aalborgvirksomheden Redmark, der har årelang erfaring i virksomhedsrådgivning. Det skal få deltagerne til at finde optimismen frem og gå til udfordringen med frisk energi:

– Der vil stadig være omsætning – der bliver bare mere kamp om den. Derfor drejer det sig om at være synlig i markedet og sørge for at alle medarbejdere er med til at styrke salget. På den måde kommer virksomheden godt videre, også selv om økonomien hos kunderne strammer til. Så vi inspirerer blandt andet til, hvordan de lokale håndværkere får tilpasset deres måde at tænke salg og kundeoplevelse på, forklarer director i Redmark Jesper Christensen.

Mødet, der afholdes den 26. januar, er gratis og åbent for alle lokale håndværksvirksomheder, men antallet af pladser er begrænset og tildeles efter først til mølle princippet. Man kan tilmelde sig hos Redmark i Aalborg.

———————————————-

Yderligere oplysninger
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk, tlf./sms: 29378488, e-mail: mf@dhv.dk
Jesper Christensen, Director, Sales and Performance Redmark, tlf 98 18 33 33 e-mail: jmc@redmark.dk