Niels Techen genvalgt: Forandringerne i et hidtil uset tempo

Dansk Håndværks formand, Niels Techen, er blevet genvalgt som formand for Håndværksrådet, som netop har afholdt sit årsmøde.

I sin formandsberetning tog Niels Techen fat på den teknologiske udviklings betydning for håndværksfagene og SMV’erne, som giver nye muligheder men også nye udfordringer.

Og forandringerne kommer i et hidtil uset tempo:

”Hastigheden i de forandringer, som digitaliseringen indebærer, vil stige markant. Det vil komme til at ændre vores hverdag, og det vil vende op og ned på, hvordan vi skal drive vores virksomheder”, sagde formand Niels Techen til repræsentanter for de over 80 medlemsorganisationer i Håndværksrådet.

”Der er ingen tvivl om, at ”robotterne kommer”. Ikke som vi har set det i science fiction-filmene – heldigvis da – men robotterne bliver en stadig større del af vores hverdag, der vil gøre os mere effektive og give os en helt ny måde at organisere arbejdet på, ikke kun i industrien, men formodentlig i alle brancher”.

”Langt de fleste af de forandringer bliver noget, vi kan være rigtig glade for. Men det er klart, at store omvæltninger stiller helt nye krav til de små og mellemstore virksomheder, og det stiller så sandelig også nye krav til os som deres organisationer, som deres hjælpere og som deres talsmænd”, sagde Niels Techen.