Hvad kræver det af håndværkere og leverandører, når der skal arbejdes med ’gammeldags’ materialer som fx ler og usædvanlige facademuringer? Og hvordan tilrettelægger man arbejdet, når håndværkere, stilladser, maskiner osv. skal klemmes sammen på en lillebitte byggeplads mellem historiske huse og andre igangværende byggerier?
Realdania By & Byg har kontaktet Dansk Håndværk, for at gøre medlemsvirksomhederne opmærksom på netop dette møde, der rummer rundvisning på den spændende arbejdsplads efterfulgt af oplæg om de håndværksmæssige teknikker, der bliver brugt. Teknikker, der netop kan være interessante for små og mellemstore virksomheder.
Mødet er et eftermiddagsarrangement på den store byggeplads midt i Odenses bykerne, hvor Realdania By & Byg anlægger en plads og bygger to nye huse. De skal skabe forbindelse mellem en 500 år gamle købmandsgård på den ene side og moderne byggerier på den anden side.
Du hører om alle mellemregninger, om udfordringerne undervejs i byggeriet, om valg af materialer og om hvordan social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed er omsat til ler, tegl og sten.
Om mødet – program:
Kl. 15.00-15.30 – Besøg på byggepladsen
Vi mødes på Oluf Bagers Plads, hvor projektleder og arkitekt i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, fortæller om den nye plads og de to nye bygninger. Vi fortsætter indenfor i Oluf Bagers Mødrene Gård med oplæg.
Kl. 15.30-16.00 – Oplæg: Gamle metoder og materialer giver nye udfordringer
Palle Bjerg Jensen, projektleder i Tømrer- og snedkervirksomheden S. Guldfeldt Nielsen A/S, fortæller om de håndværksmæssige og byggetekniske udfordringer i det utraditionelle byggeri og om, hvorfor det har været nødvendigt at ”omskole” håndværkerne til at bruge en anderledes type mursten, isoleringstype osv.
Kl. 16.00-16.30 – Oplæg: Bæredygtighed i byggeriet på Oluf Bagers Plads
Frants Frandsen giver sit bud på, hvordan man i praksis kan arbejde med bæredygtighed i byggeriet og fortæller om de miljømæssige, sociale og økonomiske perspektiver for nybyggeriet på Oluf Bagers Plads.
Kl. 16.30-17.00 – Netværk: Erfaringsudveksling, kaffe & kage.
Tid, sted og tilmelding:
Arrangementet finder sted den 22. marts kl. 15.00-17.00, Nørregade 29, 5000 Odense C, kl 15.00 – 17.00
Læs mere om mødet, tilmelding, pris m.v. her.