Lærlingenes Hus står ikke stille under krisen

Arbejdet på Lærlingenes Hus –  et projektet, hvor unge fra hele landet sammen skal genopfinde et gammelt bindingsværkshus i Tejn på Bornholm – har stået stille i to måneder på grund af Coronakrisen. Men bag facaden sker der fortsat ting:

– De fysiske aktiviteter har naturligvis været stoppet, ligesom studerende fra de andre uddannelser, der er med i projektet, har holdt pause under nedlukningen af uddannelsesinstitutionerne. Men det betyder ikke at alt står stille, fortæller konsulent i Dansk Håndværk Mads Okking.

Lærlingenes Hus netside – hent foto i stort format nederst på denne side.

Digitalt har projektet nemlig taget kæmpeskridt. Først og fremmest med en imponerende netside, hvor interesserede kan følge med i, hvordan lærlinge på egen hånd genskaber det gamle hus på en bæredygtig måde, så det både er top-moderne og energimæssigt bæredygtigt.

– Netsiden www.laerlingeneshus.dk er også der, hvor folkeskolens elever skal starte, før de, som en del af eksempelvis et lejerskoleophold, besøger den nye undervisnings-attraktion på Bornholm. Gennem tekster, billeder og små film vil man kunne se, hvordan lærlingene har klaret opgaven, ligesom skoleeleverne kan hente det undervisningsmateriale, der også bliver en del af projektet, forklarer Mads Okking.

Og for at projektet kan komme videre, når coronakrisen er helt ovre, har Dansk Håndværk, der står bag projektet, samtidigt forsøgt at få det planlægningsmæssige, byggeprogrammet, ansøgningerne og de øvrige administrative opgaver på plads, så alt er klar, når hverdagen og mulighederne for at komme videre igen er til stede.

FAKTABOKS:

  • Projekt Lærlingenes Hus skal inspirere lærlinge fra hele landet til at kombinere de fineste, danske håndværkstraditioner med den mest moderne viden om byggeri, bæredygtighed og genanvendelse.
  • Det gamle hus skal genopbygges fra grunden, materialer skal i vidt omfang genbruges, og det ’nye’ hus skal være en både arkitektonisk og energivenlig oplevelse.
  • Håndværkerlærlingene skal selv styre opgaven og undervejs arbejde sammen med unge fra andre fagområder.
  • Projektet er startet af arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk og støttes af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.
  • Projektets netside: www.laerlingeneshus.dk

Hør hele interviewet med Mads Okking – klik på pilen i afspilleren nedenfor (Lyd – tænd dine højttalere)

—————————————–
Yderligere oplysninger:
Konsulent i Dansk Håndværk Mads Okking
Telefon / SMS:  31 10 22 09 E-mail: mo@dhv.dk
Foto som vist ovenfor til fri brug med denne pressetekst: Klik her for at hente foto.