På 12 minutter kan medarbejderne lære at samarbejde

– Vores ansatte er mere tilfredse og nogle af de kløfter, der var mellem faggrupperne, er blevet fjernet. Svendene siger også, at de nu meget bedre forstår, hvordan de skal samarbejde – at den ene har talent for en ting, mens man selv er god til noget andet.

Sådan fortæller Jakob Boie Pedersen, der som tidligere medejer i Sten Jensen Gruppen A/S, har været med til at bruge værktøjet Play Your Talent. Og i november giver han andre håndværkere mulighed for at komme i gang med den samme gode udvikling.

Både for ledere og ansatte
Dansk Håndværk inviterer til workshop om redskabet, der finder de styrker, hver enkelt ansat har og viser, hvordan man får dem brugt rigtigt.

– Alle talenter er lige gode, men de skal bruges rigtigt. Med redskabet bruger man 12 minutter på at finde det potentiale, som hver enkelt ansat har. Viser det sig for eksempel at man er detaljeorienteret, så er det i tømrerbranchen typisk en finesse-tømrer, der godt kan lide at gå og pusle med opgaven og lave noget kunderne synes er rigtigt lækker. Omvendt kan man være igangsættende. Den egenskab er ofte kombineret med målorienteret og passer godt til en akkord-tømrer eller en god leder, der bare ser ud over opgaven, finder ud af, hvad det drejer sig om og så kommer i mål, forklarer Jakob Boie Pedersen.

Sten Jensen Gruppen A/S lod de ansatte spille deres talenter frem med app’en og det gav overraskende resultater, som alle var glade for.

Vi arbejder bedst, når vi har opgaver, der passer til vores talent. Så det gælder om at fordele opgaverne, så hver enkelt arbejder effektivt. Men talenterne er også vigtige, hvis man skal sammensætte et hold til en opgave:

– Som leder er det godt at vide, hvis man har et hold, hvor de ansatte er sammenhængs-søgende. Det betyder at de trives bedst, hvis de på forhånd ved, hvad der skal til for at opgaven er løst. Som leder skal man derfor lige at bruge et par minutter på at forklare vejen igennem opgaven, før teamet går i gang.

Blev overrasket over resultatet
Ind til august var Jakob Boie Pedersen en del af ejerteamet hos Sten Jensen Gruppen A/S og han har selv oplevet, at både de ansatte og lederne fik meget ud af at bruge Play Your Talent.

En af overraskelserne var eksempelvis, at en af de unge ansatte var rigtigt god til at have overblik over en hel opgave. Hun kunne derfor stå for at bestille materialer – og trives med den nye opgave, fordi den passer til talentet. En anden kunne til gengæld fokusere på det han var bedst til. Kvaliteten stiger og arbejdsglæden vokser – til fordel for alle, inklusiv virksomhedens bundlinje.

Jakob Boie Pedersen fandt resultaterne så væsentlige, at han valgte at træde ud af ejerkredsen for i stedet at arbejde fuld tid med talentudvikling. Den 11. november kan andre derfor høre om resultaterne og prøve værktøjet på Dansk håndværks workshop om Play Your Talent.

Læs mere om workshoppen her – og meld dig til NU !

Herunder kan du høre Jakob Boie Pedersen fortælle meget mere om Play Your Talent – er lyden ikke startet af sig selv, skal du blot tænde dine højttalere og klikke på pilen