Nyt rentefrit momslån til A-skat og am-bidrag

Virksomheder kan nu både søge om lån fra de tidligere og en ny låneordning.

Fjerde låneordning kan nu søges: For at styrke danske virksomheders likviditet under corona-krisen kan mellemstore virksomheder, der rettidigt har angivet moms den 1. juni i år, få udbetalt beløbet igen som et rentefrit lån. Beløbet, der kan lånes, svarer til den moms, virksomhederne har angivet for 1. kvartal 2021. Det nye lån kan søges fra nu og frem til 16. juni.

Ny femte og sidste låneordning: Denne ordning er der også netop åbnet for ansøgninger til. Den gælder dels små og mellemstore virksomheder, der rentefrit kan låne den A-skat og det am-bidrag, som de rettidigt har angivet for oktober 2020, hvor betalingsfristen var udskudt til 31. maj 2021. Dels kan store virksomheder, der typisk årligt indberetter A-skat for over 1 mio. kr., låne den A-skat og det am-bidrag, som de rettidigt har angivet for oktober 2020, hvor betalingsfristen var udskudt til 17. maj 2021.

Inden udbetaling af et lån, kontrollerer Skat, at virksomhederne opfylder betingelserne for at få et lån. Det gør de inden for 12 arbejdsdage, og deres erfaring er, at langt de fleste virksomheder, der søger, er berettiget til et lån.

Når der gives afslag, skyldes det hovedsageligt, at virksomhederne ikke har angivet den moms, de ønsker at låne, retidigt.

Læs mere om lånemuligheder på skat.dk/corona.

Ansøgningerne om udbetaling af lånet skal ske gennem virk.dk