Stormen Malik og travlhed kan spænde ben for håndværkerfradraget

Den 1. april afskaffes håndværkerfradraget og hvis kunder skal nå at udnytte deres fradrag inden da, skal arbejdet være udført ved udgangen af marts. Men både stormen Malik og travlhed hos håndværkerne kan spænde ben for nye opgaver:

– Mange håndværkere har i forvejen forrygende travlt, så det kan være svært at tage flere opgaver ind, hvis ordrebogen allerede er fyldt og leveringstidspunkterne ligger fast. Oven i det har vi lige haft stormen “Malik” som har givet ekstra travlhed i nogle dele af landet. Det kan være opgaver, der skal udføres hurtigt og derfor må presses ind i en i forvejen fyldt kalender. Derfor vil en del kunder nok opleve, at håndværkerne må sige nej til nye opgaver før boligjobordningen udløber, vurderer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Fyld ordrebogen op
Men han understreger, at de tre måneder, hvor boligejerne stadigt kan få fradrag, også kan være en mulighed for nogle:

– Har man plads i kalenderen, så er det oplagt at tage kontakt til de faste kunder nu. Selv om det ekstra høje fradrag, som blev indført i sidste år som følge af Coronakrisen, er forsvundet fra årsskiftet, er der stadigt 12.900 kr. at hente som skattefradrag. Så det er en åbenlys mulighed for at medlemsvirksomhederne kan sikre sig en fyldt ordrebog frem til april, understreger Morten Frihagen.

For at kunderne kan få glæde af deres korte periode med fradrag i deres skattebetaling for i år, skal arbejdet som nævnt være færdigt den 31. marts. Samtidigt er kravet at regningen for arbejdet skal være betalt senest den 31. maj 2022.

Mere om regler og fradrag
Du kan læse mere om håndværkerfradrager, regler og hvilke opgaver det dækker på denne side.