H.M. Dronningen fejrer årets nyudlærte håndværkere

En ny årgang af dygtige håndværkere springer ud tirsdag den 16. maj, når årets dygtigste nyuddannede håndværkere bliver hyldet på Københavns Rådhus.

H.M. Dronningen ved Medaljefesten 2016

H.M. Dronningen er til stede, og ønsker de dygtige håndværkere tillykke med svendeprøven.

De unge håndværkere er uddannet i de københavnske laugs medlemsvirksomheder, og har taget deres svendeprøve på hovedstadsområdets erhvervsskoler.
I alt bliver der uddelt medaljer til 77 nyuddannede håndværkersvende fra 22 forskellige fag. Derudover får håndværkene i år overrakt legater for 1 million kroner.
Legaterne er indstiftet af laug, virksomheder og fonde.

Det er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, TEC og NEXT Uddannelse København, der sammen står bag medaljefesten, som holder hvert år i maj måned i den smukke festsal på Københavns Rådhus. Her hædres de dygtigste blandt årets nyudlærte håndværkere med Haandværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje.
– Medaljefesten handler om at hædre de dygtigste af årets nyudlærte håndværkere – de som har udført en særlig flot svendeprøve. De er repræsentanter for dansk håndværk, når det er bedst, og til dem vil vi gerne sige ’godt gået – og tillykke’, fortæller Haandværkerforeningens formand Robert Sørensen.

Fra Dansk Håndværk skal også lyde et stort tillykke til de dygtige, unge håndværkere!