Giv en håndsrækning til en ung i nogle uger

Rundt om i landet er der unge, der har svært ved at finde ind på arbejdsmarkedet.  De er ikke i gang med en uddannelse og de har brug for hjælp til at finde det job, der interesserer dem.

FISKEN er en foreningen, der prøver at skabe kontakt, så de kan komme i erhvervspraktik og få en smagsprøve på, hvordan det er at have et job. Og der er håndværksvirksomheder særligt interessante.

Udviklingskonsulent i Dansk Håndværk Mads Okking sidder i foreningens fokusgruppe. Han opfordrer virksomheder til at overveje, om de kan give en hjælpende hånd, ved at tage en FGU elev i praktik i nogle uger.

– Har man ressourcer, så synes jeg at det er et godt sted at give et løft. Først og fremmest for de unges skyld, men virksomhederne får bestemt også noget ud af det. Det kan sagtens være, at den unge bagefter fortsætter med en erhvervsuddannelse Og så er det jo oplagt at komme tilbage, som rigtig lærling i virksomheden, forklarer han.

At tilbyde erhvervspraktik i nogle uger kan altså være indgangen til senere at få en lærling, der kender virksomheden og som hurtigt falder til.

Tilbud overalt i landet
FISKEN er for unge i Københavnsområdet og det er blot at kontakte dem, så hjælper de med alt det praktiske. Men der findes lignende aktiviteter andre steder i landet.

– Har man overskud til at hjælpe en ung i gang, vil jeg foreslå at man spørger i det lokale jobcenter eller hos kommunen. Eller googler lidt på foreninger i lokalområdet – så finder man i de fleste egne af landet noget tilsvarende, lyder opfordringen fra Mads Okking.

Man kan finde mere om fisken.org her eller man kan se i disse resultater om erhvervspraktik fra google og eventuelt tilføje sit eget område efter søgeordene: f.eks. Aalborg, Randers, Roskilde ….

I lydfilen herunder kan du høre Mads Okking fortælle mere om mulighederne.

Yderligere oplysninger:
Mads Okking, udviklingskonsulent i Dansk Håndværk
Mail: mo@dhv.dk Tlf/SMS: 31 10 22 09