Fup-håndværkere kan være på spil i helligdagene

Vær opmærksom på fup-håndværkere, og tilbud der virker for gode til at være sande.

Mens mange familier holder påskeferie og nyder det lunefulde forårsvejr, kan udenlandske fup-håndværkerne være på spil med ”gode og billige” tilbud om reparationer – ofte uden at arbejdet nogensinde bliver gjort.

Et eksempel kan være at fup-håndværkerne henvender sig til en husejer og fortæller, at de har været inde og arbejde hos naboen og derfra har konstateret, at der ligger nogle tagsten skævt inde hos husejeren.
De starter med at give et godt tilbud og aftale en pris der bliver betalt af husejeren, men ofte bliver arbejdet meget dyrere end det oprindelige tilbud og der er flere eksempler på at arbejdet slet ikke er blevet udført, selv om det er blevet betalt.

I de tilfælde hvor arbejdet bliver udført er kvaliteten ofte så ringe, og som forbruger er der ikke mulighed for at sikre sig mod fejl og mangler når håndværkerne ikke er omfattet af en garantiordning.

Vi giver dig her fem gode råd til at styre udenom fup-håndværkere:

  1. Bed om et skriftligt tilbud.
  2. Tjek virksomhedens navn og kontaktoplysninger på Google – findes navnet overhovedet, og hvis det gør, hvordan bliver det i så fald omtalt?
  3. Påstår håndværkerne at have lavet arbejde for naboen, så tjek med naboen om dette er sandt.
  4. Undlad at betale kontant førend arbejdet er færdiggjort.
  5. Brug din sunde fornuft, og brug en håndværker med garanti – så kan du trygt vise din håndværker tillid. Her kan du finde en håndværker der er dækket af en garantiordning.

Når noget virker for godt til at være sand, er det ofte også tilfældet.