Fakta og baggrund om grøn omstilling i byggeriet

Vidste du at træ kun udgør en tiendedel af byggeaffaldet i forhold til beton. Eller at der stadigt er store økonomiske gevinster for byggevirksomhederne ved at genbruge byggematerialer. Og at brugen af skadelige stoffer i byggeriet toppede i 1970’erne og er faldet voldsomt siden da.

Det er blot tre eksempler på den mængde af fakta om grøn omstilling i byggeriet, som du kan finde i syv tema-ark, som Realdania netop udgivet. Materialet er udarbejdet af Teknologisk Institut og Videncenter for cirkulær økonomi i byggeriet.

Formålet med publikationen er at skabe overblik over eksisterende viden på området – blandt andet lovgivning.

God inspiration – også til små virksomheder
Selv om arkene ved første øjekast kan se komplicerede ud, er de hurtigt læst – og de kan på mange punkter give god inspiration til, hvad man som mindre håndværksvirksomhed kan gøre, for at være med til at skabe en grøn omstilling. F.eks. at man børe tænke over sine konstruktioner, så forskellige materialer holdes adskilt, hvorved de lettere kan genbruges, når de engang rives ned.

De syv forskellige temaark handler om:

  1. Affald som ressource
  2. Byggeriet som ressourcebank
  3. Brug af råstoffer i byggeriet
  4. Skadelige stoffer og problematisk affald
  5. Klimagevinst ved genbrug og genanvendelse
  6. Økonomisk potentiale
  7. Lovgivning, strategier og rammevilkår

Du finder de 7 temark fra Realdania her Bemærk: Arkene vises midt på siden – klik i den grå boks på logoet for fuld-skræm for at læse og blade i den. I højrespalten kan du downloade dem til din egen pc som en pdf-fil.