– Få nu de boliger med i energiplanen

Regeringen har med sit udspil til en ny energiplan stort set droppe at spare på en tredjedel af landets energiforbrug, lyder kritikken fra Dansk Håndværk.

I skuffelse over at den tidligere ordning for energieffektivisering af bygninger ikke har virket tilstrækkeligt, vil regeringen nu nøjes med en såkaldt »langsigtet renoveringsstrategi« og en ekstra informationsindsats til landets boligejere – stort set uden økonomiske incitamenter.

– Men bygningsmassen i Danmark står for omkring en tredjedel af energiforbruget. Og der er store besparelser at hente, hvis man gør det attraktivt for ejer af ældre boliger at isolere og modernisere bygningerne, forklarer direktør hos håndværkernes arbejdsgiverforening, Morten Frihagen

Nogle af de billigste muligheder på energiområdet er stadigt en indsats mod dårlig isolering, gamle vinduer og forældede varmesystemer.

Derfor bør bygningerne ifølge Dansk Håndværk prioriteres op og have en langt større andel af de midler, der skal bruges på tilskud, under de politiske forhandlinger, der nu er i gang.

– Lad os bare sige det som det er: Energiforbedringer er en god forretning for de håndværkere, der skal udføre dem. Men det er også en god forretning for de boligejerne, der får bedre boliger, som er billigere at opvarme. Og i sidste ende er den tredjedel af energiforbruget, der anvendes i bygningerne også nøglen til en grønnere fremtid for Danmarks som helhed. Så tilskud til det område kan ikke gives bedre ud, siger Morten Frihagen.

Laver politikerne et forlig uden at høste besparelser indenfor en tredjedel af energiforbruget, bliver det ifølge arbejdsgiverforeningen ikke en holdbar løsning.

——————————————
Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29 37 84 88, e-mail: mf@dhv.dk