Det sker hos Dansk Håndværk på Folkemødet 2018

Åbent hus i Lærlingenes Hus på Bornholm
– et skoleeksempel på godt håndværk

Dansk Håndværk inviterer alle interesserede til åbent hus med morgenmad i “Lærlingenes Hus” fredag den 15. juni 2018 i tidsrummet kl. 9.00 – 10.30, Brinkevej 2a, Tejn, i Allinge.

I foråret købte organisationen et gammelt hus, som lærlinge fra en række faguddannelser i fællesskab over de kommende år skal modernisere fra bunden.

“Lærlingenes Hus” skal på den måde blive et symbol på, hvad nutidens dygtigste lærlinge formår.

Et eksempel, der kan vises frem, når unge, der endnu ikke har valgt uddannelse, er på eksempelvis skoleudflugt til Bornholm.

Lærlingene skal renovere huset med respekt for de klassiske håndværkstraditioner. Men resultatet skal være et super moderne statement, der lever op til nutidens behov for komfort og grønne krav til både genbrug af materialer og husets økologiske balance.

Og det ikke kun er resultatet, der er vigtigt. De unges vej mod det færdige hus, tæller lige så meget.

Tanken er nemlig, at lærlinge og elever fra bygningsuddannelserne skal arbejde sammen med unge fra eksempelvis arkitektskole, ingeniører og designuddannelser, så de i fællesskab opnår det endelige resultat.

Dermed skal Lærlingenes Hus blive et udflugtsmål, som kan inspirerer eleverne fra folkeskolen til at vælge en faglig uddannelse.

Dansk Håndværk håber også at studerende fra eksempelvis kommunikationsuddannelser vil være med til at dokumentere arbejdet undervejs, så skoleeleverne inden deres besøg på solskinsøen har set film og hentet undervisningsmaterialer fra nettet, der viser, hvordan de dygtige lærlinge har skabt det endelige resultat.Åbent hus på Folkemødet

Kom til morgenmad i “Lærlingenes Hus”

Brinkevej 2a, Tejn,
3770 Allinge
Fredag den 15. juni – kl. 9.00 – 10.30