Dagbogen alle håndværksmestre bør læse

En tømrers dagbog er en levende beskrivelse af en håndværksmesters daglige udfordringer. Rammen er den konkrete opgave, fra den dag kunden ringer indtil tømrermester Ole Thorstensen stolt kan aflevere det færdige resultat.

Men undervejs kommer vi rundt om både de indledende forhandlinger, arbejdet med tegningerne og samarbejdet med både malere, murere, blikkenslagere og elektrikere.

Ole Thorstensen bog beskriver levende det hårde arbejde fra start til slut og frustrationerne som kommer undervejs, når noget går galt. Men den fortæller også om den glæde og tilfredsstillelse, som de gode løsninger og det veludførte arbejde giver.

– Det er en bog som alle nystartede, selvstændige håndværkere burde læse, da den indeholder et væld af gode råd og relevante overvejelser, som man kan lære af, mener Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen, der selv har læst bogen med stor fornøjelse

Stolt af sit fag
En tømrers dagbog er skrevet af Ole Thorstensen, som bor og arbejder i Norge. Han er selvstændig mester uden ansatte, men han samarbejder med andre selvstændige mestre.

– Man mærker en håndværker, som er stolt af sit fag og som gør sig umage. Men også en mand, som er bekymret for den udvikling, der er i gang. Det gælder både samspillet mellem byggeriets parter, især i forhold til den akademiske tilgang fra arkitekter og ingeniører, men også bekymringen for konsekvenserne af social dumping, fortæller Morten Frihagen.

En pause i sofaen
I bogen får man et rigtig godt indblik i en håndværkers hverdag og de mange overvejelser og opgaver som håndværkerne har i forbindelse et konkret arbejde.

Derfor anbefaler arbejdsgiverdirektøren også, at håndværksmestre med lyst til inspiration tager sig tid til en pause i sofaen med bogen.

Men også private, der står overfor en større byggeopgave kan have glæde af bogen, der giver en god forståelse for byggeprocessen og sammenhængen mellem pris og kvalitet, og de faldgruber, der kan være.

    

Dagbogen beskriver:

– håndværkernes evige kamp om at få næste opgave.

– de mange kasketter en håndværker skal have som både sælger, indkøber, udførende håndværker, bogføring og regnskab.

– processen med tilbud, afstemning af forventninger med både kunden og rådgivere.

– en forståelse for det reelle omfang af et arbejde og de mange overvejelser der er ved et byggeri.

 

En tømrers dagbog
Format: Som trykt bog eller som E-bog
Pris: kr. 199,95 
Forlag: People’sPress
Sider: 234
Kan bl.a. købes hos Saxo

Foto af forsiden til eventuel illustration kan hentes her