Byggeriet har brug for krav om Coronapas

Arbejdsgivere skal kunne kræve at se Coronapas for medarbejdere. Sådan lyder det i et lovforslag, som regeringen vil have hastebehandlet i Folketinget.

Og forslaget bakkes op af Dansk Håndværk. Ifølge arbejdsgiverforeningen er det vigtigt for både samfundsøkonomien og den enkelte virksomhed, at holde smitten nede:

– En enkelt medarbejder kan i værste tilfælde lukke en hel virksomhed i flere uger, hvis han eller hun bærer smitte med på arbejde. Og selv om håndværksvirksomheder har været utroligt dygtige til at holde hjulene i gang, vil brug af Coronapas være et rigtigt godt redskab, der tager hensyn til de ansattes sikkerhed, lyder det fra direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Ret til tryghed på arbejdspladsen
Han understreger at alle trygt skal kunne møde på arbejde – også ældre medarbejdere.

– Vi skal passe på at frivilligheden i forbindelse med vaccine ikke kun fremstilles, som retten til at vælge fra. De vaccinerede har også et krav på at kunne gå på arbejde med lavest mulig risiko for smitte. På den måde vil et Coronapas være helt i tråd med den normale lovgivningen om arbejdsmiljø, hvor arbejdsgiveren skal sikre, at de ansatte ikke udsætte for sundhedsrisiko.

Bliver loven vedtaget håber Dansk Håndværk, at alle i byggesektoren vil benyttes sig af muligheden:

– Nogle virksomhed kan sikre sig godt på den måde. Men medarbejdere sendes ofte ud på store byggepladser, hvor mange forskellige firmaer arbejdet sammen. I den situation er det vigtigt, at hele branchen står sammen om at sikre trygge arbejdsforhold, lyder det fra Morten Frihagen.


Yderligere oplysninger
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29378488, e-mail: mf@dhv.dk