Brugte 2.500 timer af fritiden på at bygge en båd i mahogni

Godt håndværk handler om passion – at brænde for det perfekte resultat.

Det gør Dansk Håndværks medlemmer. Men en af dem så meget, at han har brugt 2.500 timer af sin fritid på at bygge en helt enestående båd i ren mahogni efter inspiration fra Ernest Hemingways berømte båd “Pilar”.

Per Rasmussen fra Nyråd ved Vordingborg fik ideen efter en rejse til Cuba. Da han så Hemingways berømte båd, blev han helt blød i knæene og tænkte, at sådan en ville han også have.

Men modsat de fleste, blev det ikke ved drømmen. Og i maj kunne Per Rasmussen søsætte ‘Caoba’, som båden er døbt. Det er spansk for mahogni.

Der er kælet for hver eneste detalje fra start til slut i en håndværksmæssig finish, som kan inspirere kolleger over hele landet.

Og netop fordi der er tale om dygtigt håndværk i særklasse har projektet vakt så meget opsigt, at både fagfolk og nysgerrige har fulgt med i det fantastiske arbejde, der ligger bag en fritidsopgave langt ud over det sædvanlige.

Læserne af eksempelvis bådmagasinet har i en hel serie måned for måned kunnet følge, hvordan processen skred frem. Og der er ros til hver eneste detalje i arbejdet med bemærkninger som: Det er noget mange serieproducerende værfter kan lære af.

Og da søsætningen nærmede sig mødte TV2 frem på havnen i Vordingborg, for at forevige afslutningen på en opgave, som Per Rasmussen beskrev som: “Det er jo ikke arbejde – det er ren fornøjelse”.

Du kan læse mere – og stadigt nå at se TV2 indslaget fra søsætningen her: