Arbejdsgivere: Vælg kandidater, der forstår de små virksomheders behov

– Når vælger tirsdag skal sætte deres kryds, er det vigtigt, at de vælger politikere, der har forståelse for erhvervslivets behov.

Sådan lyder det fra arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, som opfordrer til at vælge kandidater, der forstår selvstændige erhvervsdrivendes og håndværksvirksomhedernes forhold.

– Små virksomheder er kernen i lokalsamfundene. Det er dem, der holder lokale butikker og servicetilbud i gang og dem, der sikrer, at man kan finde et job tæt på, hvor man bor. Alligevel drukner de selvstændiges forhold ofte ved de lokale valg, selv om det i høj grad er kommunen, der skaber rammerne for, hvor godt de små virksomheder trives, mener Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen.

– Får man sammensat et byråd, der kun består af personer med interesse for borgernes private velfærd, offentligt ansatte eller politikere uden tilknytning til lokale virksomheder, kan det betyde, at de små virksomheders forhold fremover bliver overset, understreger han.

Stem på en selvstændig
Han peger på, at håndværksvirksomheder har brug for at kommunen udbyder eksempelvis renoveringer af bygninger, så lokale virksomheder kan være med. At kommunen skal sikre hurtig sagsbehandling for virksomheder. Og at vilkårene for små virksomheder ikke kun påvirkes af skatten, men også af tilbud om byggearealer, lokalplaner, behandling af miljøsager og så videre.

– Som arbejdsgiverforening peger vi ikke på et bestemt parti. Men vi anbefaler, at man indenfor det eller de partier, man vil stemme på, vælger en person, der har forståelse for erhvervsforhold. Og allerhelst en, der driver egen virksomhed eller i det mindste er ansat i en mindre, lokal virksomhed, forklarer arbejdsgiverdirektøren.

Yderligere oplysninger
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29378488, e-mail: mf@dhv.dk