AB18: Nye regler giver byggebranchen grå hår

Men nu optrappes den juridiske rådgivning til virksomhedslederne.

Med de nye aftalevilkår for byggeriet, AB18, bliver der brug for ekstra rådgivning til branchen.

Erfaringerne fra AB92 viser nemlig, at der både blandt nye og mere garvede virksomhedsledere løbende opstår tvivl – uanset hvor mange år reglerne har fungeret.

En ny rådgivningsindustri
Og når reglerne med den nye AB18 igen ændres, vil der dukker nye spørgsmål op.

– Vi har jo set, at der nærmest er opstået en hel ny rådgivningsindustri i forbindelse med den meget omtale af, at byggesektoren får en ny “grundlov”. Virksomheder bombarderes med alt fra kurser, tilbud om assistance og netsider til mere eller mindre overskuelige vejledninger, fortæller direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen.

– Så der er brug for at komme usikkerheden til livs, og derfor opruster vi nu vores juridiske rådgivning med endnu en jurist, der har særligt kendskab til netop AB-reglerne.

Har været tæt på AB-reglerne
Det bliver Celia Guldhammer, der starter på det nye job hos Dansk Håndværk 1. juni.

Hun har i årevis arbejdet med netop byggeriets grundlov.

Blandt andet som fuldmægtig i Transport- og Byggestyrelsen,  hvor hun har arbejdet med sekretariatsbetjening af AB-udvalget i forbindelse med revisionen af byggeriets standardaftaler, ABR 89, AB 92 og ABT 93, som nu er resulteret i en ny AB18.

– Vi kender Celia fra Håndværksrådet, hvor hun rådgav SMV’erne om eksempelvis udbuds- og entrepriseret. Så hun er den helt rigtige i en tid, hvor der opstår ny tvivl om reglerne på et så vigtigt område, siger Morten Frihagen.

Celia Guldhammer kommer fra en stilling hos Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed og er uddannet jurist fra Aarhus Universitet.

Foto til fri brug med denne pressemeddelelse – klik her for download

——————————————

Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29 37 84 88, e-mail: mf@dhv.dk