Åbningstale: Små virksomheder skal med, hvis de grønne mål skal nåes

Skal den grønne omstilling for alvor ud i alle krogene, må politikerne inddrage de små og mellemstore virksomheder – ikke mindst håndværksbranchen.

Sådan siger direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen efter tirsdagens åbningstale i Folketinget, hvor statsministeren pegede på, at det bliver svært at nå de næste skridt i den grønne målsætning.

– Bygningsmassen i Danmark står for omkring en tredjedel af energiforbruget. Og der er fortsat store besparelser at hente. Derfor skuffer det os, at regeringen ikke bebuder initiativer, der skal gøre det mere attraktivt for almindelige husejere at forbedre deres bolig. Klimavenlig tage, energivenlige døre og vinduer og udbedring af alle de fejl og utætheder, der er i de hundrede tusinder af private boliger kommer kun, hvis politikerne med eksempelvis et større håndværkerfradrag får hr. og fru Jensen med i den grønne omstilling, siger Morten Frihagen.

Lettere at byde på offentlige opgaver
Dansk Håndværk er til gengæld  tilfreds med at regeringen vil give de små og mellemstore virksomheder bedre mulighed for at deltage i konkurrencen om offentlige kontrakter. Det vil ske med et lovforslag, der forventes fremsat til februar:

– Som det er nu, har tusindvis af mindre virksomheder svært ved at byde på de opgaver, som kommuner og stat sætter i gang. Hvert skridt der gør det lettere for de små at byde på opgaverne gavner både virksomheder og samfundet, mener organisationen.

——————————————
Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk
Tlf./sms: 29378488, e-mail: mf@dhv.dk