Er du klar til medarbejderudviklingssamtalen (MUS)?

Med de nye overenskomster, der blev forhandlet på plads i foråret 2024 (Bygge- og Anlæg, VVS- og Blikkenslager, Industri- og værksted og Auto- og Boligmontering) er det aftalt, at lederen indkalder til en årlig medarbejderudviklingssamtale (MUS), som kan holdes på et vilkårligt tidspunkt i løbet af året.

Her drøftes medarbejderens trivsel, samarbejde, opkvalificering og efteruddannelse. Der kan aftales relevante kurser alt efter medarbejderens og virksomhedens behov.

Dansk Håndværk tilbyder en skabelon, som kan hjælpe med til at forme samtalen og give struktur i dialogen, og som efterfølgende dokumenterer de aftaler og fokusområder, som samtalen resulterer i. Dokumentet er et godt afsæt for næste års samtale og underskrives af begge parter for at sikre, at der er en fælles forståelse af de indgåede aftaler m.v.

Hent blanketten “MUS-samtale – skema til medarbejderudviklingssamtale” under Dokumenter og blanketter
Se under “Øvrige blanketter”.

Inspiration
Har du brug for hjælp og vejledning til at forberede dig til MUS-samtalen med én eller flere medarbejdere, er du velkommen til at kontakte Dansk Håndværks jurister på tlf. 53 53 11 44. Herunder kan du også finde inspiration til MUS-samtalen.

Artikel om MUS i Mester Tidende i februar 2024 

Podcasten Den Nysgerrige Håndværker om MUS
I episode 15 i 2023 fortæller tømrermester Frederik Kyed fra Kyed Byg bl.a. om, hvordan man onboarder en ny medarbejder bedst muligt, og hvordan man får mest ud af sine MUS-samtaler.