Procesprisen gives til en organisation, et samarbejde eller et projekt, der i særlig grad har bidraget til at udvikle samarbejde og arbejdsprocesser inden for byggeriet. Dansk Håndværk er indstillet til Procesprisen 2024 for udvikling af samarbejdsværktøjet Kort & Godt.
Udviklingen af Kort & Godt-metoden, der indstilles til Procesprisen, er et resultat af Projekt Lærlingens Hus, der viste, hvordan et tværfagligt samarbejde baseret på respekt, åbenhed og effektiv kommunikation kan føre til de gode resultater i byggebranchen. Metoden har fokus på korte, intensive arbejdssessioner, hvor deltagere fra forskellige fagområder sammen diskuterer, planlægger og løser problemer. Tilgangen understøtter, at løsningerne bliver helhedsorienterede og gennemtænkte.
Kort & Godt-metoden er møntet på, at vi skal bruge ressourcerne fornuftigt. Målet er at sikre, at alle involverede parter er tilstrækkeligt inde i opgaven for at undgå spild, fejl og arbejdsulykker og for at øge samarbejde og arbejdsglæde.
Kort & Godt-metoden tilbydes til uddannelsesinstitutioner, håndværkere og virksomheder inden for byggeriet, hvor mange forskellige faggrupper og virksomheder skal samarbejde.
Der er udarbejdet et materiale i Kort & Godt-metoden. Alt materialet, herunder instruktionsvideoer, er tilgængeligt og kan downloades fra Dansk Håndværks hjemmeside. En kasse med materialerne ”Start kit” er udsendt til en lang række erhvervsskoler i starten af året (2024). Flere er vendt tilbage med positiv respons.
I løbet af de kommende uger bliver det afgjort, hvilke tre finalister, der skal kæmpe videre om prisen.