Dansk Håndværk i bygge- og anlægsbranchens nye ESG-råd

ESG-rådet

18 ledere fra hele byggeriets værdikæde har fundet sammen omkring det strategiske arbejde med bæredygtighed og rapportering i bygge- og anlægsbranche. Dansk Håndværks direktør, Morten Frihagen, er blandt deltagerne. Første møde i det nye ESG-råd fandt sted torsdag den 22. august 2024.

ESG er forkortelsen for arbejdet med Environment, Social & Governance, og formålet med ESG-rådet er at skabe et fælles sprog omkring potentialer, udfordringer og tilgange til arbejdet. Det er Byggeriets Samfundsansvar der står bag initiativet.

Over tre møder i efteråret skal ESG-rådet blandt andet udvælge fælles indsatsområder i branchen omkring ESG-arbejdet og dermed skabe et bedre grundlag for sammenhæng og samarbejde i branchen. Derudover skal de undersøge og afdække erfaringer med ESG-krav og samarbejde med leverandørkæden.

– Jeg ser frem til arbejdet, og at vi finder fælles fodslag og pejlemærker for, hvordan vi kan bevæge os i den rigtige retning i arbejdet med ESG. Det er vigtigt, at vi sammen finder ud af, hvordan vi kan gribe det an og finder måder, som giver mening i hele værdikæden, ikke mindst for vores SMV-virksomheder. De små og mellemstore håndværksvirksomheder har meget at se til. Kravene om bæredygtighed kan opleves som en ekstra byrde, selv om man gerne vil det. Her skal vi finde ud af at gøre det nemmere at rapportere på bæredygtighedskravene. Til en start  har vi i Dansk Håndværk rakt ud til en række medlemsvirksomheder, der er gået aktivt ind i arbejdet med bæredygtighed, for at høre, hvordan de hver især mener, at vi kan løse udfordringerne og for at høre deres udviklingsønsker. Og motivationen for at bidrage er stor, kan vi se på deres tilbagemeldinger. Det er en rigtig god start. Jeg ser frem til, at vi sammen kan bidrage med løsninger og erfaringer, der i sidste ende kan fremme arbejdet med ESG og gøre gavn i virksomhederne.”

Læs mere