Brian har arbejdet solen sort

Men han er nu blevet bevidst om at sætte rammerne, så han trives bedre som ejerleder. Og her er der hjælp at hente! En ny indsats med enkle og gode digitale værktøjer skal være med til at løfte lederes trivsel i små og mellemstore virksomheder!

Solveig fra Heto– Nu er han begyndt at høste frugterne af mange års hårdt slid. Han kan godt finde ud af at tjekke ud en hel dag eller holde tre ugers sommerferie. Det afstedkommer stadig bemærkninger som ”nå, nå – der er nok en, som kan” eller ”det kan du da ikke!” Så det er en udfordring at skubbe kulturen i vores branche stille og roligt.”

Udtalelsen kommer fra virksomhedens kontoransvarlige Solvej Hovmand, der også er gift med Brian. Hun udtaler sig til indsatsen om lederes trivsel i SMV-virksomheder. Brian er ejerleder i HETO, der er en mellemstor entreprenørvirksomhed i byggebranchen og medlem i Dansk Håndværk.

Der er brug for det
Undersøgelser fra Aalborg Universitet underbygger, at der er brug for en indsats. Og også i Dansk Håndværk er det vores erfaring, at mester i egenskab af ejerleder glemmer sig selv i en hektisk og travl  hverdag, hvor det ofte kan føles nærliggende selv at gå til hånde og være med over hele linjen. Her er det vigtigt at løfte blikket. Det skal den nye indsats på lederestrivsel.dk hjælpe med til.

Ledere i trivsel er bedre ledere
Sammen med en  række toneangivende fag-, branche- og erhvervsorganisationer* stiller Dansk Håndværk viden og tre digitale værktøjer til rådighed under overskriften: Styrk lederes trivsel og resultater. Pointen er kort og klar: Ledere i trivsel er bedre ledere!

Indsatsen koncentrerer sig om tre digitale værktøjer samt viden og facts og følges op med et webinar rettet mod medlemmer i Dansk Håndværk i september 2024. Mere information om webinaret følger i starten af juni.

Tre digitale værktøjer 
De digitale værktøjer er rettet mod hhv. at styrke:
1) din trivsel som leder,
2) trivslen i ledelsesgruppen og
3) ledertrivsel i hele virksomheden.

Test dig selv og få sparring
De digitale værktøjer giver adgang til at teste dig selv. Ud fra dine svar får du forslag og sparring til, hvordan du kan arbejde videre og styrke din trivsel som leder. Det er test og værktøjer, der formår at give eftertanke og refleksion, så tøv ikke med at prøve dem af.

Viden og facts
Under menupunktet “Baggrundsviden” kan du hente viden og facts om betydningen af lederes trivsel for virksomheders resultater, medarbejderes trivsel og ønsket om skabe attraktive arbejdspladser med et godt psykisk arbejdsmiljø.

Brug også Dansk Håndværks Ejerlederuddannelse 
Husk også på, at Dansk Håndværk tilbyder udviklingsforløb til mestrene i form af Ejerlederuddannelsen. De næste forløb starter op i både juni og oktober 2024 og er tilpasset dig med fokus på, hvordan ledelse kan øge arbejdsglæde og resultaterne i din virksomhed.

Læs også pressemeddelelse

* Indsatsen lederestrivsel.dk er et partnerskab mellem: Ledernes Hovedorganisation, Dansk Erhverv, Forsikring & Pension, Dansk Industri, DJØF, Dansk HR og Dansk Håndværk, Erhvervshus Sjælland, Business Lolland-Falster og Ringkøbing-Skjern erhvervsråd.