Fem gratis kurser skal hjælpe små og mellemstore byggevirksomheder til at gøre deres grønne indsats til en god forretning. Du skal dog søge hurtigst muligt, da deltagerantal er begrænset og udvælges efter først til mølle princippet.
Hvilke nye krav stiller bæredygtigt byggeri til de byggevirksomhederne, hvordan bliver bæredygtigt byggeri en god forretning, og hvad kræver det som leder at omstille sin virksomhed til en grønnere forretningsmodel. Det er nogle af de emner kurserne fokuserer på. |
Kurserne er målrettet de små og mellemstore byggevirksomheder som fra 1/9 og frem til 15/10 kan søge om at komme med på de gratis kurser. Man kan desuden søge om rådgivningsforløb, som blandt andet ser på, hvordan man som udførende virksomhed i byggeriet griber de bæredygtige projekter an, og hvordan bæredygtigt byggeri kan være en løftestang for ens virksomhed.
Både kurser og rådgivningsforløb finansieres af Realdania i form af en pulje på 5 mio. kr. Den skal styrke de små og mellemstore udførende virksomheders kompetencer i forhold til bæredygtigt byggeri.
Om kurser, rådgivningsforløb og ansøgning
Puljen til grøn kompetenceudvikling er en del af Realdanias indsats ’Sammen om bæredygtigt byggeri’, som blev lanceret i foråret 2020 i forbindelse med COVID-19.
Målgruppen for puljen er mindre udførende virksomheder inden for byggeriet, der har behov for hjælp til at komme i gang eller komme videre med virksomhedens kompetenceopbygning i forhold til bæredygtighed i deres opgaver.
Kurser
Kurserne afholdes forskellige steder i landet og repræsenterer en værdi på 5.000 kr. pr. person pr. kursusdag (men er altså gratis).
- Introduktion til bæredygtigt byggeri – 1 dag (obligatorisk for alle deltagende virksomheder)
- Den bæredygtige byggeplads – 1 dag
- Materialer til bæredygtigt byggeri – 1 dag
- Bæredygtig renovering – 1 dag
- Omstilling til bæredygtigt byggeri (forandringsledelse) – 4 dage
Et rådgivningsforløb repræsenterer en værdi på 50.000 kr. Man kan som udførende virksomhed vælge en rådgiver fra en liste over godkendte rådgivere. Indholdet i forløbet afstemmes med rådgiveren inden for én af følgende overskrifter:
- Hvordan griber vi de bæredygtige projekter an?
- Bæredygtigt byggeri som løftestang for forretningsudvikling i min virksomhed
- Salg og markedsføring af ydelser til bæredygtigt byggeri.
Udførende virksomheder i byggeriet, der ønsker at deltage i et eller flere kurser eller i et rådgivningsforløb, skal udfylde et ansøgningsskema, som findes på WE BUILD DENMARK’s hjemmeside (se link nedenfor). Her kan man også finde rådgiverlisten og en detaljeret beskrivelse af de enkelte kurser. Man kan indsende en ansøgning i perioden den 1/9 – den 15/10 2021. Ansøgningerne behandles efter først til mølle-princippet. De første kurser starter medio november 2021.
Her kan læse meget mere og ansøge her.