BBR oplysninger kan bremse ulovligt arbejde med asbest

Mens byggebranchen tumler med de nye krav, der efter nytår betyder, at kun autoriserede virksomheder og uddannede medarbejdere må fjerne asbestholdige byggematerialer, har private i stor stil forsøgt at få udskiftet de gamle tage for at undgå eventuelle prisstigning.

Selv om den type gør-det-selv-løsninger nærmest er gået i stå, fordi det er umuligt at skaffe nye tagplader til erstatning for de gamle, kan der være opstået et andet problem:

– I dag er reglen, at arbejdet både skal anmeldes til Arbejdstilsynet og til kommunen i forhold til affald. Alligevel verserer der en del rygter om tage, der er blevet fjernet uden anmeldelse til AT, og at affaldet derfor heller ikke er blevet afleveret på genbrugspladserne. Enten fordi folk har gjort det selv eller har fået hjælp fra nogen, der tager let på lovgivningen, fortæller direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

BBR kan være en enkel løsning
Kommer der prisstigninger efter nytår frygter organisationen, at det kan friste endnu flere til at omgå reglerne. Derfor anbefaler Dansk Håndværk, at kravene til bygningsejerne strammes en smule.

– Det fremgår af BBR registeret, hvis en bygning har et tag, der indeholder asbest. Så en løsning kan være, at man låser den oplysning, så bygningsejeren kun kan ændre den, hvis det kan dokumenteres, at arbejdet har været indberettet til AT, og at affaldet er afleveret på en kommunal genbrugsplads, lyder det.

Ifølge organisationen vil det være en ret simpel løsning, som vil forhindre, at uautoriserede udfører arbejdet, eller at giftigt affald deponeres på ulovlig måde – uanset om det er i naturen, opmagasineres eller blandes imellem ufarligt affald til genbrugspladsen. Har man ikke dokumentation for, hvordan et asbestholdigt tag er udskiftet, får man på et eller andet tidspunkt et problem i forhold til BBR oplysningerne på ejendommen.

——————————————————————————–
OVENSTÅENDE PRESSEMEDDELELSE FRA DANSK HÅNDVÆRK:
Yderligere oplysninger hos:
Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk:
Tlf./sms: 29 37 84 88, e-mail: mf@dhv.dk
——————————————————————————–