Kurser i byggeri

Her har du en overblik over flere relevante udbydere af kurser og uddannelse inden for håndværk og byggeri.

Vær opmærksom på, at du som arbejdsgiver kan få VEU-godtgørelse som kompensation, når dine medarbejdere deltager i en erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse og får løn under uddannelsen. Som et supplement til VEU-godtgørelsen kan du som arbejdsgiver tilknyttet Bygge- og Anlægsoverenskomsten også søge tilskud fra Håndværkets Udviklingsfond.

Relevante kursusudbydere

AMU-kurser

AMU-kurserne til bygge- og anlægsbranchen omhandler bl.a. sikkerhed, byggepladslogistik, bæredygtigt byggeri, kvalitetssikring, dokumentation i byggebranchen, gaffeltruckkurser, asbestarbejde og sikkerhedskurser.

Løn udbetales som normalt til medarbejderne, mens de er på kursus. Herefter kan virksomheden søge VEU-godtgørelse og tilskud fra Håndværkets Uddannelsesfond. Tilskud bliver udbetalt til virksomhederne NemKonto.

KEA – Videregående uddannelser inden for byggeriet

Københavns Erhvervsakademi (KEA) udbyder en bred portefølje af uddannelser målrettet bygge- og anlægsområdet.

Uddannelserne retter sig mod såvel byggeledere som faglærte (murer, tømrer/snedker m.fl.) samt andre faggrupper, der arbejder i – eller i tæt tilknytning til branchen og ønsker et karriereskift over i bygge- og anlægsbranchen.

Gennem målrettede uddannelsesforløb opnår du nye kompetencer indenfor bl.a. ledelse og styring af byggeprocesser og udvikling af eget lederskab, samt andre tekniske – og supplerende færdigheder, som f.eks. BIM, materialeforståelse, økonomi/kalkulation og Facility Management, der samlet set styrker og udvikler den enkelte og åbner nye døre. 

BUILD Institut for byggeri, by og miljø

BUILD leverer forskningsbaseret viden og værktøjer til hele byggebranchen. Det er både IT-værktøjer, anvisninger, rapporter og kurser.

Kurserne retter sig mod såvel byggeledere som faglærte (murer, tømrer/snedker m.fl.) samt andre faggrupper, der arbejder i – eller i tæt tilknytning til branchen og ønsker et karriereskift over i bygge- og anlægsbranchen.

Teknologisk Instituts Kontrolinstans (TIK)

Dansk Håndværk har et samarbejde med Rørcentret på Teknologisk Institut inden for kloak og klimatilpasning.

Samarbejdet giver flere medlemsfordele, herunder 15% medlemsrabat på standardkurser om kloak og klimatilpasning.

Kurser hos Center for Bygningsbevaring

Lær at blande mørtel, mure, brænde fuger, pudse og kalke, ådre, marmorere, støbe jern, trække, dreje og støbe stuk ved Center for Bygningsbevaring, der tilbyder kurser inden for bygningsrestaurering og transformation.

Center for Bygningsbevarings kurser formidler viden om traditionelle byggematerialer, håndværksmetoder og energioptimering i ældre fredede- og bevaringsværdige bygninger.