AMU-kurser

Skal en ansat opkvalificeres, oplever I en stille periode, eller har virksomheden brug for ny viden på et bestemt område? Så send medarbejderen på AMU-kursus og få styrket viden og kompetencer.

AMU står for ArbejdsMarkedsUddannelser og er efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere. AMU-kurser kan tages enkeltvis eller sættes sammen efter behov.

AMU-kurserne til bygge- og anlægsbranchen omhandler bl.a. sikkerhed, byggepladslogistik, bæredygtigt byggeri, kvalitetssikring, dokumentation i byggebranchen, gaffeltruckkurser, asbestarbejde og sikkerhedskurser.

Hvor lang tid tager et AMU-forløb?

AMU-kurser tager typisk 2-5 dage, som kan tages enkeltvis eller kombineres efter behov. På den måde kan de passes ind i et arbejdsforløb.

Hvad koster AMU-kurser?

AMU-kurser koster normalt 110 kr. eller 272 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Prisen kan ses på kursussiden og i forbindelse med kursustilmelding.

Løn udbetales som normalt til medarbejderne, mens de er på kursus. Herefter kan virksomheden søge VEU-godtgørelse og tilskud fra Håndværkets Uddannelsesfond. Tilskud bliver udbetalt til virksomhederne NemKonto.

Tilskudsmuligheder

VEU-godtgørelse

Når medarbejdere med 3 måneders anciennitet sendes på kursus, betaler virksomheden 150 pr. time med tillæg af feriepenge, særlig opsparing og pension. Virksomheden modtager VEU-godtgørelse (131,55 kr. pr. time / 4.867,35 kr. pr. uge). For lønudgifter, der overstiger VEU-godtgørelsen, skal virksomheden søge om tilskud fra Håndværkets Udviklingsfond.

VEU-godtgørelse (Voksen- og EfterUddannelse) er en løntabskompensation, og satsen for VEU-godtgørelse svarer til dagpengesatsen. Du kan som arbejdsgiver få VEU-godtgørelse , når din medarbejder har været ansat 3 måneder og får løn under uddannelsen.

På Voksenuddannelse.dk kan virksomheder og ansatte finde AMU-kurser, foretage tilmeldinger og søge VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

Håndværkets Udviklingsfond

Dansk Håndværk og 3F – Fagligt Fælles Forbund har etableret Håndværkets Udviklingsfond. Fonden har til formål at yde tilskud til medarbejdernes deltagelse i efter- og videreuddannelse. Fonden henvender sig til medlemmer af 3F, der er ansat på bygningsoverenskomsterne med Dansk Håndværk og på tiltrædelsesoverenskomster.

Efter tre måneders ansættelse kan der gives tilskud til relevant efteruddannelse inden for overenskomstområdet enten til virksomhedsforanlediget eller selvvalgt uddannelse.

Forudsætningen for, at der ydes tilskud, er, at der er midler i fonden til det. Hvis virksomheden ikke modtager tilskud fra fonden, udbetaler virksomheden 127 kr. pr. time med tillæg af feriepenge, særlig opsparing og pension. Virksomheden modtager fortsat VEU-godtgørelse.

Der kan maksimalt ydes tilskud fra Håndværkets Udviklingsfond for 15 kursusdage (111 timer) pr. år pr. medarbejder. Der kan i ekstraordinære tilfælde ansøges om dispensation for denne øvre grænse.

Søg om støtte

Fonden administreres af PensionDanmark. Det er virksomheden, der søger om tilskud på vegne af medarbejderne.

Virksomheder, der har søgt og modtaget VEU-godtgørelse for medarbejdernes deltagelse i AMU-kurser, skal ikke genindtaste oplysningerne for at få tilskud fra Håndværkets Udviklingsfond.

Hvor meget?

Tilskuddet er et supplement til VEU-godtgørelsen. Tilskuddet er på 110,20 kr. pr. kursustime ved alle AMU-kurser. Der kan maksimalt søges om tilskud til 15 kursusdage pr. person pr. løbende 12 måneder.