Løn og lønforhandling
De overenskomster, Dansk Håndværk har indgået, er såkaldte minimallønsoverenskomster. Her aftales minimumslønnen under overenskomstforhandlingerne.
Den mindste timeløn, virksomheden må betale sine svende og lærlinge/elever, er dermed fastsat i overenskomsten. Skal medarbejderen have mere end minimallønnen, forhandles dette ved ansættelsen direkte på arbejdspladsen mellem medarbejderen og virksomheden.
Minimallønnen fremgår af overenskomsterne. Overenskomsterne regulerer desuden den betaling, der skal ske i forbindelse med overarbejde.
Lønforhandling
Medarbejderen har ret til lønforhandling 1 gang pr. overenskomstår.
Med en god lønsamtale sikrer du, at samarbejdet både med dig og mellem de ansatte også fungerer godt og i en god tone resten af året.
De fleste ledere af mindre virksomheder har det svært med den årlige lønsamtale. Hvordan skal man gribe det an? Hvad forventer medarbejderne? Hvordan sikrer du, at forhandlingen forløber godt, så både du og medarbejderne er tilfredse, når samtalen er ovre?
Nedenfor får du Dansk Håndværks 5 gode råd om, hvordan du som ejer eller leder af en virksomhed får det bedste ud af den årlige lønsamtale.
5 gode råd om lønforhandling – sådan gør du
Mester til mester
Hvordan har vejen til egen virksomhed været? Læs med og få svar, når en række mestre og ejerledere øser af deres erfaringer, giver råd og fortæller om både udfordringer og glæder..
Målrettet lederuddannelse
Effektiv ledelse er fundamentet for at lave godt håndværk og have en god forretning. Dansk Håndværks lederuddannelse ruster dig og dine ledende medarbejdere