Ferie

Optjening af ferie

Medarbejderne optjener ferie i henhold til ferieloven og overenskomsterne  – og reglerne er ens for alle Dansk Håndværks overenskomster.
Der opspares 12,5% i feriepenge af medarbejderens ferieberettigede løn i optjeningsåret (1. januar til 31. december) og der optjenes ret til at holde 2,08 dags ferie pr. måneds ansættelse, i alt max. 25 feriedage.

Feriepengene indberettes i optjeningsåret løbende af virksomheden gennem e-indkomstregistret til Feriepengeinfo. Beløbet skal fremgå af medarbejderens lønseddel.
Virksomheden kan vælge selv at være feriepengeudbetaler eller indbetale feriepengene til FerieKonto.

Læs mere om Feriepengeinfo her.

Afholdelse af ferie

Feriepengene udbetales i forbindelse med at medarbejderen afholder ferie i det efterfølgende ferieår (1. maj til 30. april)
Når medarbejderen i ferieåret ønsker at afholde ferie anmoder medarbejderen om feriepengene gennem Feriepengeinfo på borger.dk. Feriepengeinfo sender herefter anmodningen til virksomheden.

Hvis virksomheden har indbetalt feriepengene til FerieKonto får medarbejderen udbetalt pengene direkte herfra.

Planlægning af ferie

Ferien skal fastlægges efter forhandling med medarbejderne, men hvis der ikke kan opnås enighed om placeringen, kan virksomheden diktere lægningen af ferien ud fra virksomhedens tarv. I så fald skal virksomheden varsle medarbejderne dette med:

  • Sommerferien (hovedferien) 3 måneder.
  • Restferien 1 måned.

Overførsel af ferie

Der kan efter aftale mellem virksomhed og medarbejder overføres ferie fra det ene ferieår til det næste.

Se “Aftale om ferieoverførsel” i Dokumentsamlingen her (husk at logge på).

Elever

Elever får almindelig løn i forbindelse med afholdelse af ferie.

Du er altid velkommen til at kontakte Dansk Håndværk hvis du har spørgsmål til reglerne – vi er aldrig længere væk end ét telefonopkald.

Nulstille kodeord
Venligst indtast din e-mail-adresse. Du får et nyt kodeord via e-mail.